Kohus kuulas eile ära Weroli ajutise pankrotihalduri Ene Ahase arvamuse firma majandusliku seisukorra kohta. Lisaks andsid kohtumajas tunnistusi firma ametist vabastatud eksjuht Robert Närska, skandaaliga firmast lahkunud endine raamatupidaja Kaja Pärn ning nõukogu esimees Raul Rosenberg.

Firma on maksejõuetu

Pankrotihaldur ütles kohtule, et tema arvates on firma maksejõuetu ja tuleks pankrot välja kuulutada. Ahase hinnangul on Werolil vähemalt 70 miljoni krooni suurune võlgu, summa võib isegi üle 100 miljoni küündida.

“Ajutise halduri hinnang on karm. Ettevõttel ei ole esitada garantiikirja maksevõimelisuse tõestamiseks, mistõttu on kõigil alust kahelda, kas suudame võlgu maksta,” vastas Raul Rosenberg. “Minu arvates on Weroli makseraskused ajutise iseloomuga, võlausaldajad püüavad näidata, et need on püsiva iseloomuga,” ütles Rosenberg, kelle sõnul tuleks kohtul pankrotiotsusega oodata riigikohtu otsuseni, mis ütleb, kas riigil on võimalik erastada Werol Urmas Sõõrumaa firmale Dovelin Baltic. “Dovelin on meile kogu aeg kinnitanud, et neil on endiselt huvi erastamise vastu,” ütles Rosenberg.