“Pidasime kuni selle nädal alguseni läbirääkimisi potentsiaalsete investoritega, aga teisipäeval selgus, et positiivset lahendust ei tule,” ütles Rebane-Pent.

Firmaomaniku sõnul on võlakoorem 15-16 miljonit krooni ja suurim võlausaldaja Küprose reisiagent. Lisaks võlgneb Wris Reisid, mille uus ärinimi on nüüd Indiana, teistele äripartneritele ja klientidele, samuti Estoanian Airile lennuki kasutamise eest. Võlg maksuametile on suhteliselt väike, moodustades koos intressidega 131 786 krooni.

Küsimusele, miks reisikorraldaja müüs teenust viimase hetkeni ja ei teavitanud raskustest oma kliente, vastas Rebane-Pent: “Selline firma nagu meie ei saa ühelgi ajahetkel lõpetada tegevust nii, et keegi haiget ei saaks. Lootsime viimase hetkeni. Tegelikult tahtsime panna uksed kinni juba jaanuari lõpul, aga siis tuli huvilisi mitmelt poolt. Kahjuks polnud neist mitte kõik puhaste kavatsustega.”

Ebaõnnestumise põhjuseks nimetas Rebane-Pent ülepakkumist otsereiside osas ja seda, et Eesti turg on liiga väike. “Siin lihtsalt pole nii palju maksujõulisi inimesi kui näiteks Soomes,” lausus ta. Kui seal reisib igal aastal 20 % elanikest, siis Eestis vaevalt 3 %. Aastal 2001 tulid korraga turule kaks uut reisikorraldajat. “Kaks reisi ühe hinnaga pole lihtsalt võimalik kuigi kaua müüa. Minu teada on ka teised Eesti reisikorraldajad praegu raskustes,” rääkis naine.