Alcor Distillery turundusjuhi Erki Muhu hinnangul saavutati maailma ja Euroopa suurimate kaubanduskettidega koostöökokkulepe pärast põhjalikke läbirääkimisi.

„Saavutasime pikaajalise kootöölepingu hinnatud kaubanduskettidega Carrefour ja El Corte Ingles, mis võimaldab meil nüüdsest ka Lõuna-Euroopa klientidele pakkuda parimat kvaliteetset Eestis toodetud alkoholi," selgitas Muhu. Ta lisas, et esimesena jõuavad Lõuna-Euroopa, sh Hispaania joogilettidele Eestis hinnatud Y2K ja Saaga Vodka.

Esimesed tellimused jõuavad Hispaania alkoholipoodidesse oktoobri lõpuks. „Kui esimene tellimus küündis 10 000 liitrini, siis on alust arvata, et lähikuudel hüpermarketite keti tellimuste maht kasvab," hindas Muhu.

Lisaks Hispaaniale ekspordib Alcor Distillery  kanget alkoholi Suurbritanniasse, Araabia Ühendemiraatidesse, Norra Kuningriiki, Venemaale, Prantsusmaale ja Saksamaale.

„Suheldes Pariisi toidumessil, mis on Euroopa üks suurim ja oluliseim joogi- ja toiduainete tutvustamise mess, erinevate riikide esindajatega, on alust arvata, et meie hinnatud Eesti kvaliteetviinad võiksid lähiaastal jõuda lisaks senistele turgudele veel Aasiasse, mitmesse Aafrika riiki ning Lõuna-Ameerikasse," hindas Muhu, lisades, et välisriikides hinnatakse Eesti toodangut pea sama kõrgelt kui seda tehakse kodumaal.

Eesti alkoholitootja ekspordimaht on jõudsalt kasvamas ning lähiaastate eesmärk on jõuda 20 sihtriiki ning suurendada eksportmahtu ühe miljoni liitrini.