"Üldiselt on ehituse seis praegu selline, et YIT on esitanud lepingu lõpetamise teate ja ehitus seisab. Vald on huvitatud, et lepingus fikseeritud tööd saavad tehtud. Rohkem hetkel ei saa kommenteerida," sõnas Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg.

"Tamsalu Vallavalitsus teadis ehitushanke väljakuulutamisel, et hanke aluseks olev ventilatsiooniprojekt on täiesti vigane, kuid varjas seda pakkujate eest. Vallal oli selle kohta eksperthinnang, mida pakkujatele aga ei avaldatud. Selle projekti alusel ehitades oleks jäänud klassiruumidesse lubatud normist oluliselt rohkem süsihappegaasi, mis on tervisele kahjulik.
AS YIT Ehitus ei või ehitada lastele ja õpetajatele ohtlikku koolimaja," sõnas YIT Ehitus juhatuse esimees Margus Põim.

Põim lisas, et tuleb teha uus projekt ja ehitada välja parem ventilatsioonisüsteem.

"Pärast pikka venitamist vald lõpuks nõustus, et tegemist on lisatöödega, kuid soovis, et ehitaja teeks need tööd nii öelda mitteametlikult. YIT Ehitus ei saa teha ega pea tegema töid suuliste kokkulepete alusel. Ehitaja püüdis vallaga mitu kuud kokku leppida, kuid kuna see ei õnnestunud, on YIT Ehitus lõpuks sunnitud lepingu lõpetama. Vallal tuleb hüvitada töövõtjale kõik lepingu täitmisel tehtud kulud ja kaasnevad kahjud," sõnas Põim.

Mingeid omapoolseid nõudeid, sealhulgas leppetrahvi nõudeid vald esitanud ei ole, nentis Põim, ja lisas, et vallal puudub selleks ka alus.