Suurimat tulu on aktsia tõusust saanud ettevõtte asutaja Amancio Ortega. Aktsia tõus on muutnud 1975. aastal ettevõttega alustanud Ortega maailmas rikkuselt teiseks inimeseks. Tema rikkus möödus USA investeerimisguru Warren Buffetti omast. Rikkam on vaid tarkvaraettevõtte asutaja Bill Gates. Ortega rikkus kasvas 72,3 miljardile dollarile. Bill Gatesi varandus ulatub 85,3 miljardi dollarini, kirjutab Bloomberg.

Massimo Dutti ja Bershka rõivabrändide omanikule mõjusid hästi Hispaania paranev majandus, kasvav müük internetis ning välismaal teenitud tulu suurendav nõrgem euro.

100 miljardi eurose turuväärtusega ettevõtete klubisse kuulub maailmas vaid umbes 80 ettevõtet. Inditex on ainus Hispaania ettevõte, mis tegutseb selles liigas. Rahvusvaheliselt tegutsev Hispaania telekommunikatsiooniettevõte Telefonica ja suurpank Banco Santander sinnani ei küüni.

„See on suurepäevase kontseptsiooniga ettevõte, mis kasvab jätkuvalt kenasti ja omab edaspidisekski kasvupotentsiaali,“ ütles Swisscanto varahalduse rahajuht Peter Braendle. Selle varahaldusfirma portfellis on ka Inditexi aktsiaid. „Nii suure jaekaupmehe kohta on hämmastav nende lähedus klientidele.“

79-aastane Ortega on jätkuvalt Inditexi nõukogus. Ortega esimene pood oli Põhja-Hispaania mereäärses linnakeses A Corunas, kus ta elab tänaseni. Teda on tunnustatud nn. kiirmoe kontseptsiooni loojana ja juurutajana. Maailma suurima rõivapoodide ketil on tänapäeval enam kui 6700 poodi ligi 90 riigis.

Viimati avaldatud kvartalitulemus näitas aastases arvestuses puhaskasumi 28% kasvu. See on kahe aasta kiireim kasumikasv. Analüütikud ootavad kogu selle aasta kasvuks 16%.

Gigant tegutseb kahte tüüpi poodidega. Ühed on ettevõttele endale kuuluvad poed. Lisaks on frantsiisipartneritele antud õiguste alusel avatud poed, millele on ettevõttel tulevikuks väljaostu võimalus. Just viimase mudeli alusel tegutsevad Eestis ja mujalgi Baltikumis asuvad Inditexi gruppi kuuluvate kaubamärkide all tegutsevad kauplused. Inditexi Balti frantsiisipartneriks on Leedu rõivakaupmees Apranga.

Juuli lõpu seisuga oli Aprangal kokku 167 poodi, millest 99 asusid Leedus, 45 Lätis ja 23 Eestis. Nende poodide seas ei ole ainult Inditexi kaubamärkide poed, vaid Apranga on ka teiste firmade frantsiisipartneriks. Apranga kodulehel on kirjas, et nad opereerivad 8 Bershka, 7 Massimo Dutti ja 11 Zara poodi.