Zuckerberg märkis juunikuus ettevõtte 50 tippjuhi kohtumisel, et hakkab tegevjuhina viljelema agressiivsemat juhtimisstiili, vahendab Wall Street Journal. Ta põhjendas seda sellega, et ettevõte on „sõjas”. Kohtumine leidis aset ajal, mil nii Facebooki kasutajad, seadusloojad kui ka investorid olid pahased selle üle, kuidas ettevõte suhtus Cambridge Analytica andmelekke skandaali.

Facebooki 34-aastane tegevjuht väljendas rahulolematust selle üle, et ettevõtte tippjuhid ei ole reageerinud piisavalt kiiresti mitmetele kriisiolukordadele, mis selle aastanumbri sees aset on leidnud. Tema sõnul on viimane aeg, et nad „kiirendaks progressi tagant”. Üksnes nö rahu ajal saavad juhid rahulikus tempos tööd teha, oli tema veendumus.

See on aga tekitanud „ettenägematut rahuolematust” Facebooki tippjuhtide seas. Mitmed neist on ka lahkunud. Nende hulka on näiteks kuulunud Instagrami ja WhatsAppi kaasasutajad. Ühtlasi on see tekitanud pingeid ka pikaajalisele ärijuhile Sheryl Sandbergile.

New York Times kirjeldas eelmisel nädalal, kuidas Sandberg oli vastutav „agressiivse lobikampaania” eest, mille eesmärk oli vaigistada Facebooki suurimaid kriiikuid, sealhulgas miljardär George Sorost. Nimelt leidis leht, et Facebook palkas ettevõtte, mille eesmärgiks oli aktiivsete vastaste kompromiteerimine, viidates nende võimalikele sidemetele Sorosega.

Kuigi Zuckerberg leidis kevadel, et kogu Cambridge Analytica andmelekke eest oli just Sandberg vastutav – mis pani naise muretsema muuhulgas ka oma töökoha pärast –, siis nüüd on Zuckerberg tema tööga väga rahul. Eelmisel nädalal ütles Facebooki juht, et Sandberg on tema jaoks väga oluline partner, nii on ja jääb.

Möödunud reedel toimunud kohtumisel töötajatega ütles Zuckerberg ühtlasi, et viimase aja negatiivne meediakajastus on täielik jama. Nimelt uuris üks töötaja talt, kas lekkeid aitaks vältida see, kui Facebook hakkaks ettevõttesiseselt andma ülevaadet sellest, kuidas lekitajaid üles leitakse ja neid vallandatakse.

Kuigi Zuckerberg möönas, et lekitajad kindlasti vallandatakse, ütles Facebooki tegevjuht, et pigem on selle kõige taga „halb moraal”, mis on olnud põhjustatud negatiivsest meediakajastusest.