Tartu linnavalitsus kuulutab välja hulgi- ja jaekaubandusega tegeleva munitsipaalettevõtte Kaubur erastamiskonkursi.

Tänasest 20. septembrini jagab Tartu linnavalitsuse välissuhete- ja ettevõtluse arengu osakonna juhataja asetäitja Malle Blumenau pakkujatele aktsiamüügi tingimusi, lühiülevaadet ja lubasid Kauburi külastamiseks. 30. septembriks tuleb soovijail esitada esimese etapi pakkumised.

Lisatingimustena arvestab linn investeeringute suurust ja ettevõtte senise kaubandustegevuse jätkumist.

Blumenau keeldus ütlemast investeeringute suurust, mida linn ettevõttesse ootab. Võimalike ostjate huvi Kauburi vastu nimetas Blumenau normaalseks. Pinda on tema hinnangul seni uurinud Tartu tuntud ärimehed, kelle põhitegevuseks on kaubandus. Blumenau väitel loodab ta aktsiahinna pakkumiste kujunemist üle nimiväärtuse, hoolimata sellest, et ettevõtte bilansiliseks kahjumiks esimesel poolaastal oli sada tuhat krooni.

Kaubamaja asub soodsas kohas Tartu kesklinnast veidi eemal. Suuruse ning kauba valiku osas ei ole poel lähikonnas olulisi konkurente. Hoones on vanamoodne sisustus ja tehnika. Blumenau kinnitusel vajab kaubamaja miljonitesse ulatuvaid investeeringuid.

Munitsipaalettevõtte varanduseks on praegu kaubamaja ning tööstuskaupade ladu kasuliku pinnaga üle 6000 ruutmeetri, lisaks veel viilhall. Ettevõtte aktsiapaki nimiväärtust hindab linn kahele ja poolele miljonile kroonile.

Eeldatavasti 19. septembril läheb Tartu volikokku ümberkujundamiseks ka munitsipaalettevõtte Tartu Kaubahall põhikiri, mille aktsiapaki nimiväärtuseks saab Blumenau kinnitusel 5,8 miljonit krooni. Ettevõtte esimese poolaasta kasumiks oli üle miljoni krooni.

Blumenau pakkus kaubahalli erastamisprotsessi algusena välja novembrit.

NILS NIITRA