Kavatsuse realiseerumisel saab RLS Finance SA-st Krediidipanga suurim aktsionär 44-protsendilise osalusega, teatas pank.

Lisaks Moskva Pangale müüvad oma osaluse Krediidipangas kaks Küprose ettevõtet – Lazuron Investments Ltd ja Olix Holding Ltd ning panga juhtide ettevõtted Firmex Investeeringud ja Genovia Invest.

Kõnealused tehingud lõpetavad panga teatel ärivaidluse, mis puudutas Krediidipanga aktsiate müüki vastavalt Moskva Panga endise presidendi Andrei Borodini antud korraldusele.

Allkirjastatud lepingud annavad Moskva Pangale võimaluse vaidlusalused aktsiad taasomandada. Lepingute kohaselt müüb Moskva Pank aktsiad Šveitsi ettevõttele RLS Finance SA.

RLS Finance asub Genfis ja on sealsesse äriregistrisse kantud 1968. aastal. Ettevõtte peamisteks tegevusaladeks on finantsvahendus, varahaldus, investeeringute juhtimine ja tehingud ärikinnisvaraga.

Šveitsi kompanii tuumikaktsionär on panga teatel ettevõtja Riccardo Tattoni, kel on majandusteaduste doktori kraad 1976. aastast ja kes on töötanud panganduses enam kui 30 aastat. Šveitsi majanduslehe Bilan andmetel kuulub Tattoni 300 jõukama Šveitsi ettevõtja hulka.