"Mulle ei ole Eesti Pank saatnud kirjalikke materjale. Ka kirja sünnilugu on mulle teadmata. Mul igatahes on raske anda väga karmi hinnangut Eesti ettevõtete raha päästmise aktsioonidele olukorras, kus Venemaa riiklik pank oli selle tuimalt pihta pannud," kommenteeris Ligi BNS-ile.

Keskpanga kolmapäeval avaldatud siseaudit näitas et 1995. aastal koostati pangas valeandmetega dokument, mis andis Vene firmale TSL 32 miljoni dollari ulatuses nõudeid Vnešekonombanki suhtes.

Pank märgib auditi järeldustes ühtlasi, et seda, kes kirja loomise ahelas valeandmete kirja sattumise põhjustas, ei õnnestunud tuvastada, sest kuigi kõik toimunud tehingud õnnestus taastada, ei õnnestunud selgitada nende kõigi põhjuseid ja selgitusi.

Ligi sõnul näis selle kirja puhul tegemist olevat mingi kokkuleppega ebaseaduslikus olukorras, mis oli juba tekkinud. "Keskpank peab loomulikult olema korrektne, aga arvestada tuleb ka toonaseid aegu ja kombeid ning selgitusi küsida toonastelt tegijatelt," märkis rahandusminister.

Eesti Panga president Ardo Hansson on VEB Fondi auditi tulemusi kommenteerides keskpanga nimel valeandmete esitamise eest vabandanud.