Riigi Kinnisvara ehitab IT-agentuuri ehk Euroopa Liidu suuremahuliste IT-süsteemide operatiivjuhtimise ameti alalise peakorteri hoonet Tallinnasse, Patarei ja Lennusadama piirkonda ehk aadressile Vesilennuki 5 ja 7. Riigi Kinnisvara on alates 2014. aastast tegelenud sobiva kinnistu väljavalimise, seal arhitektuurikonkursi korraldamise ning ehitusprojekti koostamisega. Nüüd on jõutud ehitushanke väljakuulutamise etappi. Hoone peaks valmis saama juba 2017. aasta lõpuks.

Riigi Kinnisvara põhjendab, et varasemast planeeritust projekti kallinemine erinevate IT-agentuurile iseäralike nõuete täitmisest.

"Peale Vesilennuki 5 ja 7 kinnistute valiku otsust 11.03.2015.a lisandusid Patarei ja Lennusadama piirkonna detailplaneeringu nõuded, sealhulgas hoone teenindamiseks vajaliku taristu rajamine väljaspool kinnistu piire, parkimishoone kavandamine, vaatesektorite säilitamine, hoonete ja rajatiste tehnosüsteemide eksponeerimise vältimine. Projekteerimistööde käigus koostöös siseministeeriumiga, IT-agentuuriga ja Tallinna Linnavalitsuse allasutustega ilmnes IT-agentuuri peahoone arendustööde käigus eespool nimetatud nõuete oluliselt suurem mõju ehitustööde lõppmaksumusele kui seda IT-agentuuri peahoone asukoha valikul oli parima teadmise juures võimalik prognoosida," selgitab RKAS kirjas rahandusministeeriumile, kes peaks nüüd lisaraha valitsuse reservi juurde küsima.

Lisaks IT-agentuuri turvasektori lisandunud nõudmised ning IT-agentuuri täiendavad nõuded halduskogu istungite kvaliteetsemaks läbiviimiseks.