Kokk rääkis ERRile, et istungil räägiti toiduainete hinnatrendidest ja hindade kõikumise põhjustest. Mööda ei pääsetud ka võikriisi teemast.

"Arvan, et tänane võikriis on puhtalt ajakirjanduslik kriis - või tootmine ei ole vähenenud, kauplustele on hommikuti alati piisavalt võid tarnitud, aga inimesed millegipärast hirmuga ostavad võid kokku, kartes kallinemist," rääkis komisjoni esimees.

"Meie soovitus on, et paar nädalat ärge võid ostke ja näete, et hind on kuu aja pärast sama ja võid on piisavalt kaubanduses," lisas ta.

Võikriisi põhjusena näeb Kokk üheltpoolt reklaami, et see on tervisele kasulik, ja teiseltpoolt meedia tähelepanu, mis on tekitanud hirmu võinappuse ees.

Maaelukomisjonis olid koos konjunktuuriinstituudi, maaeluministeeriumi, kaupmeeste liidu, põllumajandus-kaubanduskoja ja toiduainetööstuse liidu esindajad. Koka sõnul olid nii töötlejate kui kaubanduse esindad seda meelt, et hind enam tõusta ei saa.

"Tarbija hinnatundlikkus määrab ikkagi hinna, lähinädalatel hakkab hind allapoole tulema ja võid on piisavalt kaubanduses. Pole mõtet osta koju pikaks ajaks võid kokku," rõhutas Kokk.

Loe pikemalt ERR-ist.