Tallinna Sadam on otsustanud loobuda Põhja-Tallinna tipus asuvast Paljassaare sadamast kui enda jaoks ebaperspektiivikast ja tulevikus potentsiaalsest kahjumitootjast. Seetõttu on riigiettevõte otsinud huvilist, kellele sadamapidamine koos varadega üle anda.

"See on ala, kus kaupade käitlemist ei ole enam võimalik väga teha, sest kaupu ei saa läbi linna enam transportida. Kuivõrd linna nägemuses peaks Tallinna avama merele, siis me loomulikult toetame seda," põhjendas Talllinna Sadama juhatuse liige, kommertsjuht Margus Vihman loobumisplaani.

Vihmani selgitusel ei ole sadamaala täielikult Tallinna Sadama käes olnudki ning suurema osa oma Paljassaare varadest müüsida nad juba üle kümne aasta tagasi maha, jäänud on vaid kaduvväike osa kogu territooriumist, mis piirdub mõnede teede, võrkude ja kaidega ning mida nüüd koos sadamapidamisega üle soovitakse anda.

Reedel, viimase asjana enne jaanipühi kohtus Tallinna Sadam Paljassaare sadama potentsiaalsete huvilistega, kelleks olid naabritest Lahesuu sadam, veo- ja logistikafirma Petromaks ning laevaremondifirma Netaman Repair Group, lootuses jõuda sadama edasise haldaja osas kokkuleppele.

"Kohtumise eesmärgiks oli eelmisel kohtumisel avadatud soov teiste maaolanike poolt, et arutavad, kas loovad mingi ühise keha või hakkab üks neid kõiki esindana ja müüb teenuseid teistele edasi. Samuti, kas Tallinna Sadam on valmis mingeid teenuseid edasi pakkuma," kirjeldas Vihman.