Arco Vara suutis kindlustada enam kui 40 000 ruutmeetri jagu uusi arendusmahte, mis nende sõnul loovad tugeva vundamendi järgnevaks viieks aastaks. Samuti suudeti täita seatud eesmärgid aktsiaemissioonil ja ehituses olevate objektide müügimahtudega.

Nad teatasid, et Kodulahe Kvartalis, mis on Arco Vara suurim müügis olev projekt, suudeti 2021. aastal eelmüüa 100% kodudest. "Projekti ehituspartner on suutnud tagada tähtsad tarned, tänu millele on hoonete valmimine graafikus ja kodude üleandmised algavad juba kahe kuu jooksul," teatati börsiteates.

Kodulahe projekti VI etapi ehitus aadressil Lammi 8 algas 2022. aasta veebruaris Arco Vara enda ehitusettevõtte Arco Tarc OÜ poolt. Neil on plaanis ehitada sinna paviljon, 4 teeninduspinda ja 108 korterit. Korterelamud saavad valmis umbes 2 aastat pärast ehituse algust. Arco Vara kinnitas, et aastaaruande avaldamise kuupäevaks on 108 korterist 24 eelmüüdud. 2021. aasta II kvartalis lõppesid müügid Oa tänava kinnistutel Tartus, kuhu rajati 4 väiksemat kortermaja kokku 30 korteriga Kodukalda projektinime all. 2021. aastal said Kodukalda majad ka kasutusloa.

Arco Vara tütarettevõte Aktsiaselts Kolde sõlmis 2021. aastal lepingu maa ostuks Harku järve kaldale, aadressile Paldiski mnt 124b, Tallinn. Arendamisele tuleb enam kui 35 000 m2 elamu- ja ärikinnisvara. Projekti eeldatav pikkus on 6 aastat.

Peamisteks väljakutseteks eesoleval aastal loetles Arco Vara ehitushinna ja inflatsiooni riski. "Ukraina sõja mõju ehitusmaterjali- ning tööjõuturgudele ei ole usaldusväärselt prognoositav. Esmakordselt üle aastakümnete suhtutakse materjalide tarneraskusesse kui arendaja ühesse suurimasse ettevõtlusriski."

Artikli avaldamise hetkel kaupleb Arco Vara (ARC1T) 1,98 euro juures.