Mäletate ehk episoodi filmist Apollo 13, kus NASA teadlased pidid väga lühikese aja jooksul leidma lahenduse, kuidas kandiline ese mahuks ümmargusse torru. Kui nad lahendust ei leita, astronaudid hukkuvad! Aga lahendus leiti ja Tom Hanks pääses oma meeskonnaga tervena tagasi maale, sest NASA teadlased töötasid ühtse meeskonnana. Kosmosetehnoloogia areng kinnitab veenvalt, et tõeline innovatsioon sünnib alati meeskonnatööna.

Teisipäeval toimub peale koroonapausi Kultuurikatlas Tallinna ettevõtluse üks tähtsündmuseid, innovatsioonifoorum MELT, kus edukate ettevõtjate ja põnevate esinejate abiga analüüsime koosloome mõju ettevõtete arengule. Jutuks tuleb nii inimeste vaheline koostöö kui erineva suurusega ettevõtete omavaheline koosloome. MELT on ka sündmusena edukas näide koostööst, innovatsioonifoorumi korraldamisel on seljad kokku pannud Tallinna ettevõtlusteenistus, Tallinna Loomeinkubaator ja Tehnopol.

MELT toob kokku hulga karismaatilisi kõnelejaid. Peaesineja Antoni Lacinai räägib meeskonnatööst ja selle mõjust ettevõtte tulemustele. Erinevates paneelides löövad kaasa Luukas Kristjan Ilves, Taavi Kotka, Piret Puppart, Markus Hääl ja veel paljud edukad ettevõtjad, kelle jaoks innovatsioon on nende pärisosa.

Loomeinkubaator uurib lähemalt koostööd loomesektoris - kellega peab täna disainer suhteid looma, et olla homme edukas? Oma lugusid räägivad ettevõtted, kelle edu on alguse saanud just ühistegevusest ja koosloomest. Kuivõrd Tallinna prioriteet on jäätmekäitluse ümberpööramine ringmajanduseks, siis otsitakse ühiselt lahendusi, milline peab olema ettevõtjate ja tarbijate koostöö ökoloogilise jalajälje vähendamisel. Kuidas tarbida vähem toodete rentimise ja parandamise abiga ja võimalikult palju taaskasutada erinevaid materjale.

Tehnopol toob lavale riigi ja ettevõtete vahelised koostöösuunad ning küsib esinejate abiga, mil moel riik ettevõtete konkurentsivõime tõstmisesse panustab. Arutelus suunatakse pilk ka väljaspoole Eestit, et analüüsida, kuidas riskantseid turge riskantsetes oludes ebapiisava käibe juures taaskäivitada.

Tallinna ettevõtluskeskus toob fookusesse ettevõtetevahelised ja organisatsioonisisesed suhted. Osalejad otsivad vastust küsimusele, kas koostöö mitme osapoole vahel on väärtust loov või võib olla ka arengut pärssiv?

Lisaks sisukale programmile on Kultuurikatlas avatud EXPO ala, kus 18 Eesti ettevõtlusmaastiku innovaatilist ettevõtet näitab nii oma arendusprojekte kui tooteid. Seenest ehitusmaterjal, Eesti oma isejuhitav auto, uppumatu robot ja mida kõike veel innovaatilist on ettevõtjatel seal näidata. Tallinna strateegiline siht on, et võimalikult palju ettevõtjate loodust jõuaks linnas reaalsesse kasutusse ja teeks meie elu paremaks. Et Tested in Tallinn oleks kvaliteedimärk, mida meie ettevõtjad saavad kasutada ka kõige eksootilisematel turgudel.