New Yorgi lõunapiirkonna ringkonnakohtunik Kevin Castel langetas süüdimõistva otsuse käesoleva nädala teisipäeval. Kohtunik Castel märkis, et on ilmne, et püüdlused sanktsioonide rikkumiseks olid tahtlikud ja lisas, et kuriteo ulatust tõstis asjaolu, et Virgil Griffithil on "soov harida inimesi, kuidas sanktsioonidest kõrvale hoida", vahendas Coinquora.

Ta tunnistati süüdi selles, et ta aitas Põhja-Koreal kasutada plokiahela tehnoloogiat, et vältida Ameerika Ühendriikide kehtestatud majandussanktsioone.

2019. aasta aprillis külastas Griffith Põhja-Korea pealinnas Pyongyangis toimunud plokiahela ja krüptovaluuta konverentsi, hoolimata sellest, et ta ei saanud USA ametivõimudelt luba Põhja-Koreasse reisimiseks. Konverentsil pidas Griffith loengu selle kohta, kuidas riik saaks vältida sanktsioone ja pesta raha krüptovaluutade abil. Ettekanne sisaldas ka meetodeid selle kohta, kuidas nutilepingud võiksid olla riigile kasulikud tuumarelvade läbirääkimistel Ühendriikidega.

Griffithi kaitsja proovis süüaluse karistust vähendada, esitades kohtule psühholoogilise hinnangu, mis näitas, et Griffthi kannatas obsessiiv-kompulsiivse ja nartsissistliku isiksusehäire all, kuid see ei andnud tulemust.

Põhja-Korea suhtes on alates 2006. aastast kohaldatud ÜRO sanktsioone, mida ÜRO Julgeolekunõukogu on aastate jooksul pidevalt suurendanud, et katkestada riigi tuumarelvade ja ballistiliste rakettide programmide rahastamine.