Enefit Greenil on 164 töötajat ja pea 60 000 aktsionäri, kellel peab olema meeltmööda, näitama, et ettevõte on edukas ja suudab kasvada. Suur vastutus eeldab vastavat töötasu, juhatuse esimees Aavo Kärmas teenis eelmisel aastal tehtud töö eest 14 000 eurot brutopalka kuus.

Ettevõtte tööjõukulud kasvasid 10% ehk 0,2 miljoni euro võrra võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga, olles 1,8 miljonit eurot. Kogu aasta peale kulus Enefit Greenil ptöötasudeks 6,7 miljonit eurot, mida on aasta varasemaga võrreldes 11% rohkem. Enefti Greeni töötajatele laieneb kas aastane või igakuine tulemustasusüsteem kokkulepitud eesmärkide saavutamise alusel. 2021. aasta keskmine palk ettevõttes oli 2643 eurot.

Kuidas määratakse juhtkonnale tasu?

Juhatuse liikmetele määratud töötasu eesmärk on motiveerida tippjuhte ja hoida neid ettevõttele lojaalsetena. Enefit Greeni hinnangul on makstud kogusumma vastavuses juhatuse liikmete ülesannete ja Enefit Greeni majandusliku olukorraga. Tulemustasu suurus sõltub majandusaastaks seatud eesmärkide täitmisest. Nõukogu kinnitab juhatuse esimehele ja juhatuse esimees teistele juhatuse liikmetele igaks majandusaastaks konkreetsed aastased eesmärgid.

Tulemustasud vaadatakse iga aasta üle ja suurus sõltub majandusaastaks seatud eesmärkide täitmisest. Enefit Greeni juhatuse liikmetele ei ole antud ega pakutud aktsiad või aktsiaoptsioone.

2021. aasta jooksul juhatuse koosseis ei muutunud ning aasta lõpu seisuga kuulusid Enefit Greeni juhatusse selle esimees Aavo Kärmas ning liikmed Veiko Räim, Innar Kaasik ja Linas Sabaliauskas.

Ettevõtte käive 2021. aastal oli 153 miljonit eurot ja puhaskasumiks kujunes 79,66 miljonit eurot. Kasum ühe aktsia kohta oli 91 eurosenti. Kokku on Enefit Greenil jaotamata kasumit 157,67 miljonit eurot.