Esimest kvartalit varjutas tugevalt Ukrainasse sissetungi geopoliitiline ja majanduslik mõju. Panga tegevjuhi Peter Boseki sõnul oli Luminori jaoks esimeses kvartalis esmatähtis jätkata teenuste osutamist panga klientidele, toetada oma töötajaid ja abistada neid, keda sissetung Ukrainasse enim mõjutas. Pank kohandas oma tegevust vastavalt muutunud tegevuskeskkonnale ja parandas seejuures võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga oma äritegevuse tulemuslikkust, kasvatas efektiivsust ja suurendas puhaskasumit. Pärast panga laenuportfelli hindamist kinnitas Luminor ühtlasi, et pangal ei ole otsest riskipositsiooni seoses Venemaal, Valgevenes ja Ukrainas asuvate ettevõtetega.

Kvartali jooksul suurendati era- ja äriklientidele antud laenude mahtu. Jätkati uuenduste tegemist, alustades Leedus välkmaksete pakkumisega ja jätkates oma sularahaautomaatide võrgustiku moderniseerimist. Luminor sõlmis ka lepingu Maksekeskuse omandamiseks, mis on juhtiv e-kaubanduse makseteenuste pakkuja Balti riikides, laiendamaks oma digitaalsete maksete lahendusi.

Esimese kvartali puhaskasum kasvas eelmise aasta sama perioodi 5,8 miljonilt eurolt 15 miljoni euroni. Muutus oli tingitud tulude kasvust ja kulude vähenemisest peale mitme planeeritud tegevuse lõpule viimist 2021. aastal. Kasvu tasakaalustasid osaliselt suuremad krediidikahjude eraldised. Panga omakapitali tootlus kasvas eelmise aasta sama perioodi 1,4%-lt 3,9%-le. Esimese taseme põhiomavahendite suhtarv CET1 ja kogukapitali suhtarv oli kvartali lõpu seisuga 21,2%.