„Patsiendid küsivad meilt tihti, kas saame tulla nende juurde koju meditsiinilist abi pakkuma. Uue koduvisiidi teenuse oleme üles ehitanud arvestades just patsientide tagasisidet ja soove. Näiteks saame aidata haige lapse tervisekontrolli, valuhoogude leevendamise või haavahooldusega, võtta analüüse või teha kogu perele puugivaktsiinid,“ kirjeldas uue teenuse vajalikkust Confido terviseteenuste juht Annika Uudelepp. "Kliinikute võrgustik ja digilahendused võimaldasid varemgi mugavalt abi saada, kuid Confido Koduvisiit tõstab meie terviseteenuste kättesaadavuse kliendi jaoks uuele tasemele," lisas Uudelepp.

"Oleme valmis kodudes aitama nii esmaste haigussümptomite kui ka pikaajalisemate probleemide korral. Tervishoiutöötaja viib kohapeal läbi vajalikud protseduurid, nõustab patsienti ja aitab vajadusel leida vastuvõtuaja täpsustavale uuringule või eriarstile,” tutvustas teenust Confido Koduvisiidi projektijuht Erki Limbak, kes on ka ise üks teenust osutavatest eriõdedest. Teenust pakuvad eriõed, kellel on varasem erakorralise meditsiini osakonna või intensiivravi osakonna töökogemus.

“Koduvisiit on mugav viis terviseprobleemide esmaseks diagnoosimiseks ja võimalusel lahendamiseks, vajalike proovide võtmiseks ning edasise tegevusplaani koostamiseks. Samuti on see patsiendisõbralik viis krooniliste haigusseisundite kontrolliks ning leevendamiseks. Koduvisiidi käigus saame pakkuda päris palju teenuseid,” selgitas Limbak, kelle sõnul teostatakse kohapealset ravi hetkeseisundi põhjal ja vajadusel väljastatakse ka ravimiretsepte. Detailse ülevaatega Confido Koduvisiidi teenustest saab tutvuda siin.

"Sõltuvalt väljakutsete arvust jõuame patsiendi juurde reeglina tunni-paari jooksul," kinnitas Limbak. Koduvisiidi teenust saab tellida telefonil 670 1700 või veebis https://www.confido.ee/koduvisiit. Kui tervislik seisund on kriitiline või eluohtlik, palub Confido pöörduda erakorralise meditsiini osakonda või helistada hädaabinumbril 112.

Uue teenuse idee tuli klientidelt, kes on Confidolt uurinud, kuidas oleks võimalik meditsiinilist abi koju tellida. Teenuse vajalikkusele andis kinnitust ka Norstati hiljuti läbiviidud 1000 vastajaga uuring, kust selgus, et 80% Eesti elanikest peavad koduvisiidi teenust oluliseks. „Koduvisiidi teenust oleme testinud alates aprillist ja patsientide tagasiside on olnud igati positiivne," kinnitas Erki Limbak.

Päevase väljasõidu baashind on 70 eurot ning öise väljasõidu hind on 95 eurot.

Confido gruppi kuuluvad pere-, üld- ja eriarstiabi ja töövõime hindamist pakkuv Confido Meditsiinikeskus, kaubanduskeskustes asuvad Confido Kiirkliinikud, Confido Vaimse Tervise Keskus, Confido Sõltuvusravikeskus, Confido Heaolukeskus, töötervishoiule keskenduv Confido Töötervishoid, radioloogiateenuseid osutav Confido Radioloogiakeskus, Confido Laserravikeskus, Confido Päevakirurgiakeskus ja AS Ortopeedia Arstid. Samuti kuulub Gruppi Perearsti Nõuandeliin OÜ, mis haldab tuntud perearsti nõuandetelefoni 1220.