Liisinguga autot soetades kulutavad juriidilised isikud sellele kõige sagedamini umbes 30 000 eurot, otsustades sageli kuni kahe aasta vanuse auto kasuks.

Valides uue auto, kulutavad eraisikud sellele keskmiselt 22 000 eurot, vähekasutatud auto soetamisel aga 18 000 eurot.

Võrreldes 2021. aasta esimese kolme kuu turuaktiivsusega on era- ja juriidilistele isikutele väljastatud autoliisingute keskmine summa kasvanud 10%.

„Kütusehindade tõusu tõttu pööravad inimesed aina rohkem tähelepanu jooksvatele kuludele – kui ökonoomne on auto ja millised on muud tema kasutamisega seotud kulud. Tuleb meeles pidada, et auto ülalpidamise objektiivsed kulud hõlmavad ka kindlustust, võimalikke remonditöid ja muid kulutusi, näiteks talverehvide soetamist,” räägib Citadele Leasingu juht Rainer Moppel. „Oleme elektriautode ostmist esimeses kvartalis rahastanud 33% rohkem kui aasta tagasi samal perioodil, kuid loodetavasti see huvi tõuseb veelgi.”

Erinevalt eelmisest aastast, mil Toyota oli klientide seas kõige populaarsem uus automark, olid 2022. aasta esimesel kolmel kuul kõige sagedamini ostetud autod Toyota ja Škoda, millele järgnesid KIA, Volkswagen, Renault, Audi, Hyundai, Mercedes-Benz, BMW ja Dacia.