“Värskelt tulid ka Harjumaa eelmise kuu pakkumises olevate korterite numbrid, ja see number vaikselt siiski kasvab, mis näitab seda, et kui pakkumine taastumas on, annab see ka veidi hinnasurvele järele. Teine näitaja on aga kindlasti tehingute arv, mida me samamoodi kogu aeg jälgime – see on eelmise aasta absoluutsetest tippudest tulnud 15–20% allapoole,” kommenteeris Domus kinnisvara juhatuse liige Jaan Liitmäe. Tartu piirkonnajuht Kaisa Hiire lisas omalt poolt, et turg on jätkuvalt aktiivne. “Turg on endiselt väga aktiivne, objektid realiseeruvad väga kiiresti kaubaks ja pigem tuleb meile ikkagi ostusoove sisse päris palju, sest inimesed ei pruugi lihtsalt endale soetatavat asja veebikuulutuste abil leida,” lisas Hiire.

Kuid millal oleks õige aeg omale uus kodu soetada – kas oodata veel või tegutseda kiirelt? “Kui inimene ostab omale kodu, siis kõikide eelduste kohaselt pikemaks ajaks ja sellisel juhul ei ole ostuhinnal nii suurt kaalu. Inimene ostab selle kodu endale elamiseks ja kui maksevõime võimaldab, siis vastavalt sellele saab omale kinnisvara ju ka osta,” ütles Domus kinnisvara maakler Agur Tammistu.

Millal investeerida kinnisvarasse? Millised piirkonnad Eestis uusi trende näitavad? Kuidas hinnata ostetava kinnisvara kõrvalkulusid?

Kuula Delfi Taskust

1x
00:00