Kaugkütte võrgupiirkondade ühendamise eesmärk on tagada jätkusuutlik lahendus olukorras, kus rekordiliselt kõrge maagaasi hind on tekitanud eri võrgupiirkondade kaugküttehindades suure erinevuse. Praegu haldavad Utilitas ja Adven Tallinnas kokku nelja kaugküttepiirkonda, mis teenindavad enamikku pealinna kaugkütteklientidest.

„Tiheasustusega Tallinnas ei ole lihtsaid ja kiireid lokaalseid lahendusi, mis oleks elanikele mugavad, kuid mõistetavalt ootab klient kohest leevendust kasvanud maagaasi hindadele. Kõiki asjaolusid kaaludes tundus ühtse võrgupiirkonna moodustamine praegustes oludes kõige kiirem lahendus,“ selgitas Adven Grupi Baltikumi äri juht Juhan Aguraiuja ja lisas, et Adveni tänastele Tallinna klientidele tähendab piirkondade ühendamine soojuse hinna langust.

„Adveni väiksemate kaugküttevõrkude ja lokaalsete maagaasil põhinevate lahenduste liitmine Utilitase kaugküttevõrguga võimaldab valdavas osas Tallinnas edaspidi rakendada ühtset lähenemist,“ selgitas Utilitase kaugkütteettevõtete juht Robert Kitt. Utilitase kaugkütte soojuse tootmises on kasutusel peamiselt biomass ja heitsoojus ning tippude katmiseks maagaas. Adveni hallatavad katlamajad põhinevad täna ainult maagaasil.

Ettevõtted esitasid eelkokkuleppe sisu konkurentsiametile ülevaatamiseks ja kooskõlastamiseks. Konkurentsiameti heakskiidu korral sõlmivad ettevõtted lepingu võrkude ühendamiseks, mis soovitakse ellu viia 2022. aasta sügisel.

Võimalike muudatuste osas tänased Adveni kliendid midagi tegema ei pea. Teenuse pakkumine jätkub katkematult ka soojusettevõtja vahetumisel. Kui võrgupiirkonnad liidetakse ja tekib ühtne võrgupiirkond, hõlmab see tänaseid Adveni võrke Nõmmel, Põhja-Tallinnas, Kesklinnas ja Pirital ning Utilitase kaugkütte võrgupiirkonda Tallinnas.