Coop Panga juhatuse liikme ja finantsjuhi Paavo Truu võttis olukorra kokku järgmiselt: „Maailma majandus seisab silmitsi mitmete väljakutsetega, mille mõjud ulatuvad ka Eestisse. Juba praegu tuleb Eesti inimestel ja ettevõtetel hakkama saada euroala kiireima inflatsiooniga. Keerulistes oludes tõuseb aga kohalikul kapitalil põhinevate pankade tähtsus veelgi ja seda kinnitavad ka meie kasvunumbrid.

Coop Panga laenu- ja hoiuste portfellid jätkasid mais tugevat kasvu, aastaga on panga laenuportfell kasvanud 50% ja hoiuste portfell 36%. Näeme, et nii eraisikud kui ettevõtjad usaldavad meid, sest suudame neile pakkuda ka keerulistes oludes kasulikke ja paindlikke lahendusi ning teenitud kasumid jäävad toetama Eesti majandust.

Coop Pank teenis mais 1,9 miljonit eurot puhaskasumit, panga omakapitali tootlus oli mais 19,1% ja kulu-tulu suhe 50,5%.“

Coop Panga maikuu tähtsamad tulemused:

  • Mais kasvas panga klientide arv 2900 võrra ja arveldavate klientide arv 1700 võrra. Kuu lõpuks ulatus klientide arv 128 300-ni ja arveldavate klientide arv 57 400-ni. Aastaga on kliendibaas kasvanud 31%.

  • Panga klientide hoiuste maht kasvas mais 28 miljoni euro võrra ulatudes kuu lõpu seisuga 1,19 miljardi euroni. Äriklientide hoiused kasvasid 25 miljonit eurot ja eraklientide hoiuste portfelli maht püsis mais samal tasemel kui see oli aprillis. Rahvusvahelistelt platvormidelt kaasatud hoiuste maht kasvas 4 miljoni euro võrra. Aastaga on panga hoiuste maht kasvanud 36%.

  • Panga laenuportfell kasvas mais 38 miljoni euro võrra ja jõudis kuu lõpu seisuga 1,1 miljardi euroni. Kodulaenude portfell kasvas 16 miljonit eurot, ärilaenude portfell kasvas 16 miljonit eurot, liisingu portfell kasvas 4 miljonit eurot ja tarbijafinantseeringu portfell 2 miljonit eurot. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 50%.

  • Mais tehti laenude allahindluseid 0,17 miljoni euro ulatuses.

  • Võrreldes möödunud aasta viie esimese kuuga on käesoleval aastal sama ajaga panga netotulud kasvanud 33% ja tegevuskulud 22%.

  • Pank teenis mais 1,9 miljonit eurot puhaskasumit. Aasta viie esimese kuuga on pank teeninud 6,9 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 45% rohkem kui aasta tagasi samal perioodil.

  • Panga omakapitali tootlus oli mais 19,1% ja kulu-tulu suhe 50,5%.