Viimase kahe aasta jooksul on tarkvaratootja kulutanud 3,97 miljardit dollarit ning ostnud kokku ligi 130 000 bitcoin'i. Keskmine ostuhind on alates 2020. aastast iga täiendava ostuga pidevalt tõusnud ning oli 31. märtsi seisuga 30 700 dollari peal, selgub ettevõtte kvartaliaruandest, vahendab Bloomberg.

Kuna bitcoin'i hind on viimase seitsme päevaga langenud ligi 27%, on MicroStrategy positsioon nüüd väärt veidike üle 3 miljardi dollari. See tähendab, et bitcoin'ist saadud kahjum on praeguseks ligikaudu 1 miljard dollarit.

Tugeva löögi on saanud ka MicroStrategy aktsia, mis langes esmaspäeval 25% 152 dollarini. Alates 2020. augustist, mil ettevõtte juht Michael Saylor hakkas inflatsiooni eest kaitsmiseks ettevõtte raha bitcoin'is hoidma, on aktsia käinud bitcoin'i turuhinnaga suuresti ühte jalga. Inflatsiooni eest ettevõte seni kaitset saanud ei ole.

Kui vaadata Saylori säutse, siis ei paista ta hinnalangusest löödud olevat.

Ettevõtet ähvardab ka oht, et bitcoin'i edasisel kukkumisel peaks märtsis võetud 205 miljoni dollarilisele laenule lisatagatist otsima. MicroStrategy ütles mais toimunud konverentsikõnes, et kui bitcoin langeb umbes 21 000 dollarini, peavad nad lisaks algselt panditud 820 miljonile dollarile veel lisavahendeid andma.