Erinevate ettevõtjate nõuded kokku kogunud hageja OÜ Salinee suurendas haginõude summat ligi 4,4 miljoni euro võrra kokku 11 393 826 euroni, millele lisanduvad viivised. Haginõude menetlus on kohtu esimeses astmes algusjärgus ning istungit toimunud ei ole.

Tallinna Vesi on enda sõnul käitunud alati õiguspäraselt, rakendades vastavalt kehtivale õigusele kehtestatud väidetavalt õiglasi tariife. Tallinna Vee hinnangul ei ole hagi ega haginõude suurendamine põhjendatud ja Tallinna Vesi vaidleb neile igakülgselt vastu.

Alates 2011. aastast alates nõudis Konkurentsiamet Tallinna Veelt, et ettevõte langetaks veeteenuse hinda ligi kolmandiku võrra. 2017. aasta lõpus langetas Riigikohus otsuse, milles leidis, et edaspidi reguleerib veeteenuse hinda Konkurentsiamet. Uued veeteenuse hinnad rakendati alates 1. detsembrist 2019. Ettevõtte põhitegevuspiirkonnas langesid hinnad erakliendile keskmiselt 27% ja ärikliendile keskmiselt 15%.

Märtsi lõpu seisuga hindas Tallinna Vesi nende vastu esitatud nõuete kogusummaks 8,5 miljonit eurot kokku kolme hagi raames. Ettevõtte juhatus hindas, et nõuete rahuldamise korral on võimalike kohustuse suuruseks 6 miljonit eurot ning samas summas hoiab ettevõtte ka eraldist.

Tallinna Vee aktsia on aasta algusest langenud 3% ja maksab 13,92 eurot.