Kirjastuse sõnul peitub positiivsete näitajate taga lugejate buum, mis sai hoo sisse pandeemia ajal.

„Meie kõigi mõtetes oli, kas pandeemia aegne tõus jätkub? Nüüd me teame vastust: lugemisest on saanud tagasi omandatud harjumus, mis jätkab õitsengut. Pandeemia pani meid kõiki mõtlema, kuidas me oma aega kulutame. See on kasvatanud raamatute müüki, mis võimaldavad meil laiendada oma teadmisi hobide osas, olgu selleks kokkamine, fitness või ajalugu, ja ka lugedes novelle, et ennast valgustada ning põgeneda argimaailmast,“ sõnas kirjastuse asutaja Nigel Newton. Sealjuures on suurenenud ka näiteks akadeemiliste raamatute müük, seda paljuski tänu online-kursuste populariseerumisele.

„Lugemuse kasv, mis paistis olevat üks vähestest valguskiirtest pimedates pandeemiapäevades, on nüüd äkki miskit, mis jääb püsima,“ sõnas Newton lootusrikkalt.

Veebruaris lõppenud majandusaasta jooksul kasvas ettevõte müügitulu 24% 230,1 miljoni naelani ning maksude-eelne kasum 28% 22,2 miljoni naelani. Seetõttu pakub ettevõtte nõukogu välja, et väljamakstav dividend võiks kasvada 24% 9,4 pennini. See teeks dividenditootluseks umbes 2,4%. Bloomsbury aktsia hind on täna hommikul tõusnud 4,2%, aasta algusest on aktsia 7,9% plussis.