Tänavu 85. aastat oma asutamisest tähistav Volkswagen otsib terve Eestimaa pealt seda kõige erilisemat rahvaautot. Selleks oodatakse kõikidelt infot põnevate ja eriliste Volkswagenite kohta, mis Eesti peal ringi liiguvad ning on senini peidus püsinud.

„Eestis on tervelt üle 40 000 Volkswageni sõiduki rohkem populaarsuselt järgmisest automargist. Kõikide nende 116 621 masina seas on kindlasti tõeliselt erilisi pärle, mida me nüüd tahaks väga oma 85nda juubeliaasta puhul üles leida,“ lausus Volkswageni müügijuht Kristjan Salak. „Seega kutsume kõiki üles enda, sõbra või tuttavate lahedatest Volkswagenitest meile teada andma. Olgu selleks siis masin, mis paistab teiste seas silma või on sul lihtsalt seoses Volkswageniga mõni inspireeriv lugu vesta, siis jaga seda meiega lehe volkswagenbaltic.eu lehe kaudu.“

Salak selgitas, et aastaid on eestlaste seas olnud kõige populaarseimaks mudeliks loomulikult Golf. „Praegugi moodustavad need 23 protsenti kõikidest Eestis registreeritud Volkswagenitest. Samas peab aga tõdema, et kuna inimesed on läinud vägagi linnamaasturite usku, siis nüüdseks on Golfi troonilt tõuganud Tiguan, mis moodustab lausa ligi 27 protsenti kõikidest Volkswagenitest,“ märkis Salak.

Kokku on ametlikult Eestis registreeritud üle 150ne erineva Volkswageni mudeli, millest ligi 40 mudelit on sellist, mida on Eestis ainult üks. „Usun, et kindlasti leidub nende masinate seas väga erilisi, millega me rõõmuga lähemalt tutvuks,“ lausus Salak.

Eesti suurima autoklubi Eesti Volkswageni klubi juhatuse liige Marje Aasmets lisas, et rahvaautode fännid on tõesti kõik väga innukad ja aktiivsed. Nende toel saab Eesti suurim autoklubi peagi juba 20aastaseks. „Meie liikmed taastavad ja loovad pidevalt erilisi sõidukeid ning ehk aitab see tore kampaania meiega liituma veel teisigi entusiaste, kes seni on üksi garaažis nokitsenud,“ ütles Aasmets.

Kõikide vihjeid lahedate sõidukite oodatakse lehel volkswagenbaltic.eu.