SAS ütles oma avalduses, et streigi tagajärjel tühistatakse umbes 50% kõikidest lendudest, mõjutades umbes 30 000 reisijat päevas. Ettevõtja lisas, et streik mõjutab lühiajaliselt tema finantsseisundit ja pikas vaates võib see avaldada veel suuremat negatiivset mõju. Sydbanki analüütik Jacob Pedersen arvutas välja, et streik võib maksta SASile umbes 80–90 miljonit Taani krooni ehk umbes 10,5 miljonit eurot päevas.

„Streik praegusel hetkel on SASi jaoks laastav ja seab ohtu ettevõtte tuleviku koos tuhandete kolleegide töökohtadega. Otsus astuda nüüd streikima näitab pilootide ametiühingute hoolimatut käitumist ja šokeerivalt madalat arusaamist kriitilisest olukorrast, milles SAS on,“ ütles SASi president ja tegevjuht Anko van der Werff.

Kuna hommikul spekuleerisid investorid, et streik jääb ära, tõusis aktsia esimesel kolmel tunnil üle 14%, kuid seejärel kukkus auku. SASi aktsia kaotas 35 minutiga üle 22% oma väärtusest.

SAS liikumine täna 04.07

SASi aktsia on viimasel poolaastal kaotanud rohkem kui poole oma väärtusest:

SAS ja selle pilootide ametiühingud on kogu viimase nädala jooksul pidanud kõnelusi, et vältida streiki, kuid SASi sõnul ei ole nad suutnud kokkuleppele jõuda. Ametiühingute teatel on ligi 1000 pilooti Rootsist, nõudlusest ja Norrast valmis streikima. SAS ütles, et loodab uuesti alustada läbirääkimisi, et piloodid naaseksid nii kiiresti kui võimalik tööle tagasi.