„Turule tähendab see leping suuremat meelerahu, meie klientidele tarnekindlust ja Eesti Gaasile läbi aegade üht suurimat tehingut. Tegeleme edasi järgmiste koguste hankimisega uude aastasse,“ lausus Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik.

„Gaas oli, on ja jääb üheks kõige mugavamaks kütuseks. Gaasi hind saab eeloleval talvel olema tõenäoliselt kõrge, kuid natuke kaugemale ettepoole vaadates toob uue ajastu gaasile LNG-le üleminek ja uute tarneahelate paika saamine turule taas rahu ning viib hinnad senisest allapoole ja püsivamaks,“ märkis Kaasik.

Eesti Gaas on viimaste kuude jooksul hankinud Poola riikliku ettevõtte PGNiG kaudu kolm suurt LNG-põhist gaasitarnet. Mai ja juuni alguses jõudis gaasitankeritel Klaipedasse Ameerika Ühendriikide päritolu ning juuni lõpus Norrast pärit LNG, mis tagavad klientide varustatuse sügiseni. Sõlmitud uus leping katab gaasitarbimist läbi küttehooaja.

Eesti Gaas pakub klientidele maagaasi nii torugaasi, surumaagaasi (CNG) kui veeldatud maagaasi (LNG) kujul ning haldab riigi suurimat gaasivõrku. Ettevõte arendab aktiivselt taastuvenergiaportfelli päikeseenergia ja rohegaasi (biometaani) tootmise ja müügi näol. Eesti Gaas tegutseb Soomes, Lätis, Leedus ja Poolas Elengeri kaubamärgi all. Kontsernil on kokku 50 000 klienti ja 240 töötajat.

Equinor on rahvusvaheline energiaettevõte, mis on pühendunud pikaajalisele väärtuse loomisele vähese CO2-heitega tulevikus. Ettevõtte eesmärk on muuta loodusvarad energiaks inimestele ja eduks ühiskonnale. Equinori projektide portfell hõlmab naftat ja gaasi, taastuvaid energiaallikaid ja vähese CO2-heitega lahendusi, eesmärgiga saada 2050. aastaks nullenergia ettevõtteks. Equinori peakorter asub Norras Stavangeris, ettevõtte 67% omanikuks on Norra riik. Equinor on juhtiv operaator Norra mandrilaval ning on esindatud umbes 30 riigis üle maailma.