Kokku osales INDEXO esimesel avalikul pakkumisel 3562 investorit. „Avaldame siirast tänu investoritele, kes näitasid toetust meie plaanidele, aidates meil raha kaasata. Muljetavaldav nõudlus on parim kinnitus, et investorid usuvad, et Lätis on vaja uut panka ja usuvad selle kasvupotentsiaali. Meie juubelihetk jääb lühikeseks, sest asume kohe uuesti tööle, et viia ellu meie plaanid uue panga loomisel,“ ütles INDEXO juhatuse esimees ja üks asutajatest Valdis Siksnis.

INDEXO aktsiaid omandas IPO (esmane avalik pakkumine) raames 3226 erainvestorit ja 336 ettevõtet, sealhulgas investeerimisfondid. Rohkem kui 91% investoritest on pärit Lätist, enamik ülejäänud Eestist. Keskmine märkimise suurus oli 1900 eurot. Ettevõtte üheks asutajaks, suurimaks aktsionäriks (ca 10%) ning juhatuse liikmeks on Henrik Karmo, kes on ka mh üks Tuleva asutaja. Algupäraselt meenutab INDEXO just nimelt Tulevat, pakkudes klientidele passiivselt juhitud madalate tasudega pensionifonde, erinedes juriidilise vormi poolest – tegemist on klassikalise ettevõttega, mitte ühistuga.

„See oli ainulaadne IPO, kuna viisime selle läbi täiesti iseseisvalt, ilma investeerimispangata, mis võimaldab kogu kogutud raha suunata meie plaanide elluviimiseks ilma märkimisväärseid tasusid maksmata. Selline teguviis tagab, et maksimeerime oma praeguste ja uute aktsionäride jaoks investeeringute väärtust,“ lisas Siksnis.

Võttes arvesse, et IPO oli üle märgitud, toimub aktsiate jaotamine vastavalt eelnevalt heakskiidetud jaotuspõhimõtetele. Aktsiad noteeritakse Nasdaq Riga börsi Balti põhinimekirjas, kusjuures esimene kauplemispäev on sel reedel, 15. juulil.

INDEXO IPO käigus pakuti investoritele võimalust omandada pensionihaldusettevõtte aktsiaid ning tulevikus on kavas, et uus INDEXO pank on pensionihaldusettevõtte tütarettevõte. Selle aasta jooksul kavatseb INDEXO esitada pangalitsentsi taotluse vastavalt eeskirjadele ja võtta järk-järgult kasutusele pangateenused – alustades eraisikutele mõeldud jaeteenindusest ja seejärel ettevõtete pangandusest.

INDEXO on klientide arvu poolest kõige kiiremini kasvav pensionihaldusettevõte Lätis. Neil on üle 80 000 kliendi ja hallatavaid varasid ligi 500 miljoni euro ulatuses. INDEXO asutasid 2017. aastal 30 kogenud ärimeest, eesmärgiga tuua Läti pensioniturule kõige uuemad lähenemisviisid varahalduses.