Kasumiks aktsia kohta kujunes 1,86 dollarit, kuigi Refinitivi analüütikud ootasid 1,74 dollarit aktsia kohta. Ka müük kasvas 5,2% ja ületas ootuseid. 19,51 miljardi dollari asemel kujunes käibeks 20,23 miljardit dollarit. Kulumieelset kasumit teenis ettevõte 1,86 dollarit aktsia kohta. Orgaaniline müügitulu, millest on välja jäetud ülevõtmiste ja loovutuste mõju, kasvas kvartalis 13%, kirjutas CNBC.

PepsiCo teatas teise kvartali puhaskasumiks 1,43 miljardit dollarit ehk 1,03 dollarit aktsia kohta, mida on aastatagusega võrreldes omajagu vähem. Toona oli kasum 2,36 miljardi dollariga ehk 1,70 dollariga aktsia kohta. Üheks võimalikuks põhjuseks saab lugeda sõda. Ettevõte sõnul põhjustas sõda 1,17 miljardi dollari suuruse kulu. Pärast Kremli sissetungi möödunud kvartalis teatas Pepsi, et peatab Venemaal müügi, välja arvatud mõned hädavajalikud tooted nagu beebitoidud.

Ettevõtte kasumimarginaalid kahanesid ka kvartali jooksul suurenenud veo- ja toorainekulude tõttu. Tegevjuht Ramon Laguarta ütles märkustes, et PepsiCo kiirendab oma kulude juhtimist ja kasutab erinevaid sortimendi lahendusi, näiteks vähendatakse toodete kaalu pakendis.

Frito-Lay North America teatas, et orgaaniline tulu kasvas 14%, kuna Cheetose ja Doritose müük kasvas, kuid maht, mis ei sisalda hinnakujunduse või valuutakursside mõju, vähenes 2%. Laguarta ütles, et viimases kvartalis olid nemad turuliidrid. Ettevõtte Põhja-Ameerika jookide üksuse orgaaniline tulu kasvas 9%, samas maht vähenes 1%. Gatorade’i, Aquafina ja Lifewtri kasv oli kvartalis kahekohaline.

Quaker Foods North America, mis on Pepsico tütarfirma, oli ainus PepsiCo USA ettevõte, mis teatas kvartali mahu kasvust. Selle orgaaniline käive kasvas 18%, mida aitas kaasa kahekohaline kasv riisi, makaronide, kaerahelveste ja küpsiste müügis.

PepsiCo ootab 2022. aastaks 10% orgaanilist tulude kasvu, mis varasema prognoosi kohaselt oli 8%. See on teine kvartal järjest, kus ettevõte on oma tuluprognoosi tõstnud, ilma et ta oleks oma kasumiootusi uuendanud. Pepsi prognoosib endiselt 8% põhitulu kasvu aktsia kohta.

PepsiCo aktsia on üldisest turulangusest hoolimata hästi vastu pidanud. Aasta algusest on aktsia langenud kõigest -1,45% ja kaupleb 170 dollari juures.