Ettevõte tootis ligi 63 gigavatt-tundi elektrit, millest ligi 43 gigavatt-tundi jõudis tarbijateni tuuleparkidest. Soojatoodang ulatus juunis ligi 49 gigavatt-tunnini, mida on mullusega võrreldes 8% rohkem.

Enefit Greeni juhatuse liikme ja tootmisvaldkonna juhi Innar Kaasiku sõnul oli juuni hea kuu päikeseenergia tootmiseks. „Mulluse juunikuuga võrreldes kasvatasime nii tuule- kui ka päikeseelektri toodangut. Seejuures oli tuuleenergia toodang viiendiku võrra suurem ning päikesepargid Eestis ja Poolas andsid 15% rohkem toodangut kui eelmise aasta juunis,“ ütles Kaasik.

Kaasiku sõnul on suvi ka tuuleparkides hoolduste periood. „Praegu teeme korralisi hooldusi, et tagada veelgi kõrgem töökindlus sügisperioodil, kui ilmad on tuulisemad, et siis tuulest maksimum võtta,“ selgitas Kaasik.

Uuel aastal avatakse uued tuulepargid

Enefit Greeni toodang hakkab jõudsalt kasvama järgmisel aastal, kui uued tuulepargid tööle hakkavad. „Enefit Greenil on praegu ehituses neli tuule- ja kolm päikeseparki. Neist esimesena hakkab rohelist elektrit tootma juba sel aastal Zambrowi päikesepark Poolas. Ülejäänud tuule- ja päikeseparkidest hakkab järk-järgult turule rohelist elektrit lisanduma järgmisest aastast. Iga uus tuule- ja päikesepark toob turule soodsama hinnaga elektrit, aitab tagada energiajulgeolekut ja vähendada sõltuvust maagaasist,“ sõnas Kaasik.

Tänavu juuni lõpus sai nurgakivi Enefit Greeni Tolpanvaara tuulepark Põhja-Soomes. Juuli alguses asetati nurgakivi Purtse tuulepargile Ida-Virumaal. Ehitus käib aktiivselt ka Leedus, kuhu Enefit Green ehitab tuulepargid Akmene ja Šilale linnade lähistele. Akmene (75 megavatti), Tolpanvaara (72 megavatti), Šilale II (43 megavatti) ja Purtse (21 megavatti) tuuleparkidest hakkab roheliste elektrit turule lisanduma samm-sammult juba järgmisel aastal. Lisaks jõuab turule toodang Debniku (6 megavatti) ja Purtse (32 megavatti) päikeseparkidest.