14.07.2022, 12:46
Tööjõupuudus piirab. Hõbelusika auhinnavõitja jätab uue söögikoha avamata
(51)FOTO: | Õhtuleht
Hooajaline tööjõuvajadus on suvel hõivanud toitlustussektoris kõik vabad töötajad. Vaatamata kuni 20% tõstetud palgapakkumistele on töötajate leidmine keeruline ja mõni söögikoht jääb seetõttu avamata.
Käsitööburgerite restoran Burger Kitchen Tänavagurmee on mitmel aastal võitnud Hõbelusika auhinna parima tänavatoidu kategoorias. Ettevõttel oli plaan avada uus restoran, kuid omaniku ja juhatuse liikme Dan Nurmiku kinnitusel jäetakse plaan tööjõu tõttu ootele. „Täna on äärmiselt keeruline tööjõuturul, eriti suvel, kui avatud palju hooajalisi kohti ning paljud restoranid ja kohvikud vajavad suveperioodiks lisatööjõudu,“ ütleb Nurmik.