Viimasel ööpäeval kauples bitcoin ka korra alla 19 000 dollari piiri, kuid nüüd on hind veidi taastunud ja flirdib taas 20 000 dollari piiriga.

Ülejäänud krüptovaluutadel pole sel nädalal samuti paremini läinud. Ethereum'i hind on jõudnud 1000 dollari piirile äärmiselt lähedale ja analüütikud eeldavad, et hind langeb sellest läbi.

Glassnode'i analüütikud avaldasid prognoosi oma viimases, esmaspäeval avaldatud aruandes. Nad kirjutasid, et „on palju signaale, mis viitavad sellele, et investorite ja kaevurite laialdane kapitulatsioon on toimunud, tähelepanu pööratakse sellele, milliseks on bitcoin'i põhi kujunemas“. Plokiahela analüüsifirma väidab, et karuturg „vajab veel kestuse ja ajavalu elementi, et jõuda põhja“. Alates eelmise aasta novembris saavutatud kõigi aegade kõrgeimast tasemest on turg kaotanud umbes 75%. „Isegi kõige tugevamad ja pikaajalisemad bitcoin'i investorid tunnevad survet,“ ütlesid Glassnode'i analüütikud. Varasemalt on teda, et bitcoin on saavutanud oma karuturgudel ka ligi 85% languse ja 2011. aastal kukkus münt lausa 99%. Toona langes bitcoin 32 dollari pealt ühele sendile.

Usaldus on kadumas

Wall Streeti investorite arvates ei ole karuturg veel kaugeltki läbi. Vastupidi, nad prognoosivad täiendavat kuni 50% suurust tagasilangust, kirjutab Dailycoin.

Bloombergi sel nädalal avaldatud viimases MLIV Pulse'i uuringus leitakse, et peaaegu kaks kolmandikku 950 küsitletud investorist ootab, et hind jõuab sel aastal 10 000 dollarini. Kuigi ülejäänud 40% arvab, et krüptoraha võib jõuda 30 000 dollarini.