16. juunil sõlmitud müügilepingu tulemusel omandab Ekspress Grupi tütarettevõte Geenius Meedia valitseva mõju ettevõtte OÜ RMP Eesti üle.

RMP alustas tegevust 2004. aastal ja on veebiportaalina suunatud peamiselt raamatupidajatele, juhtidele ja ettevõtjatele. RMP tegeleb peamiselt koolituste korraldamise, raamatute ja muude toodete jaemüügiga interneti teel, online reklaamteenuse müügiga ja raamatupidamisteenuse osutamisega. Koondumisele eelnevalt on RMP omanikeks E Krediidiinfo andmetel Karin Ungro ja Triin Omel.

2021. aastal teenis OÜ RMP Eesti müügitulu 123 000 eurot ning puhaskasumiks kujunes 18 901 eurot. Kui ettevõtte käive on viimastel aastatel kahanenud, siis kasum on suurenenud.

Koondumiseni viis konkurentsiameti sõnul RMP omanike soov ettevõte müüa ja ärivaldkonnast väljuda ning Geenius Meedia ja Ekspress Grupi soov RMP osalus omandada ja seelägi äritegevust laiendada.

Konkurentsiameti sõnul on RMP turujõud äärmiselt marginaalne ja koondumise järel ei ole Ekspress Grupi ja RMP turuosa suurem kui 15 protsenti.