Bigbanki juhatuse esimehe Martin Läntsi sõnul on panga poolaasta tulemused väga head hoolimata Euroopa majanduskeskkonnas ebastabiilsust tekitavast Ukraina sõjast ja energeetikakriisist. „Bigbank on suutnud hea väärtuspakkumisega turgu võita ning jätkanud jõulist kasvu. Tugev organisatsioon on võimaldanud kulusid kontrolli all hoida ja tulusid suurendada, mistõttu ka poolaasta puhaskasum on võrreldes aasta varasemaga kasvanud 29 protsenti 14,1 miljoni euroni,“ kommenteeris Länts hetkeolukorda.

Panga esimese poolaasta olulisemate sündmuste seas tõi Länts esile Moody’selt investeerimisjärgu reitingu saamist. „Pikaajalise stabiilse väljavaatega reiting on kinnituseks meie senistele hoiustajatele ja partneritele Bigbanki tegevusmudeli ja portfelli kvaliteedi kohta ning vajalik meie edasiste rahvusvaheliste laienemisplaanide rahastamiseks,“ märkis ta.

Teises kvartalis kasvas Bigbanki ettevõtete panganduse laenuportfell võrreldes esimese kvartaliga 53,9 miljoni euro võrra ehk 19,8%. Kasvu vedasid peamiselt Eestis ja Leedus ärikinnisvara soetamiseks ning põllumajandus- ja metsandussektorile väljastatud pikaajalised investeerimislaenud. Teise kvartali laenude ja liisingute uusmüügi maht ettevõtetele kasvas võrreldes möödunud aasta teise kvartaliga 82% ja moodustas 99,1 miljonit eurot.

Eestlased tunnevad huvi erigraafikuga kodulaenu vastu

Eraisikutele suunatud laenude portfelli on oluliselt kasvatanud väljastatud kodulaenude maht. Bigbanki poolt välja antud kodulaenude maht oli 2022. aasta esimesel poolaastal 3,5 korda suurem kui samal perioodil aasta varem. Teises kvartalis kasvas Eestis oluliselt ka väljastatud erigraafikuga kodulaenu osakaal – näiteks juunis eelistas erigraafikut, mis võimaldab kodulaenu põhiosa maksete tasumise kuni 20 aastat edasi lükata, juba iga neljas laenuvõtja.

Bigbanki kiiret kasvu on toetanud ka töötajate arvu kasv - täna töötab grupis peaaegu 500 inimest ning töötajate arv on poolaastaga kasvanud 7%.

Bigbank on laenudele spetsialiseerunud rahvusvahelise haardega Eesti kommertspank, mille bilansimaht ja laenuportfell ületavad miljardit eurot.