Bloomberg kirjutab, et ametiühingu läbirääkimised lennufirma juhtladvikuga pole siiani nende jaoks soovitud tulemust toonud. Küsimus on nii palgas kui üldistes töötingimustes.

Jutt käib circa 5000 piloodist. Kas streikida või mitte, pannakse hääletusele. Kui vähemalt 70 protsenti ühingu liikmetest plaani toetab, siis seda ka rakendatakse. Ilmselt toimuks streik augustikuu keskel või veidi hiljem. Ajastus klapib veel puhkustehooajaga, kui nõudlus lendude osas suur. Ehk lendude massilisel tühistamisel oleks laiaulatuslikud tagajärjed.

Massiline lendude tühistamine võimendaks niigi trööstitut olukorda. Sel suvel on probleemiks hiigelpikad järjekorrad lennujaamades ning lendude tühistamine. Koroonakriisi tippajal lasti paljud lennujaamade ja lennufirmade töötajad lahti. Nüüd aga ollaksegi silmitsi töökäte puudusega. Ainuüksi Lufthansa on suvel ära jätnud enam kui 6000 lendu. See on puudutanud ka neid liine, mis seotud Tallinna vahet lendamisega.

Switzerland Times kirjutab, et Lufthansa ja pilootide ametiühing on viidanud, et on soov siiski ka läbirääkimistega jätkata. Vestlusvoore on toimunud juba kuus, aga ühisele arusaamale pole jõutud. Lennufirma ei taha pilootide esindajate nõudmistele täielikult vastu tulla.

Ametiühing tahab, et palgad kerkiks tänavu viis protsenti ja edaspidi automaatselt seoses inflatsioonimääraga. Lufthansal läheb majanduslikult koroonakriisist väljatulek hästi, hiljuti kinnitati avalikkusele, et teine kvartal lõpetati kasumlikult. Suure nõudluse tõttu on tasapisi ka piletihindu kergitatud.