Vene autotootja Avtovaz teatas, et valmistutakse Lada Larguse piiratud koguses tootmiseks. Praegune tootmispartii pannakse kokku laos olevatest osadest ja sisaldab tuttavaid turvaelemente, nagu turvapadjad. Kokku plaanib ettevõte toota vähemalt 1800 autot, millest esimesed peaksid turule jõudma peagi, kirjutab Kauppalehti.

Avtovaz annab Venemaal tööd umbes 30 000 inimesele. Pärast sõda on ettevõte koondanud suurema osa oma töötajatest, kuna imporditud varuosade puudus sundis ettevõtet tootmist oluliselt vähendama. Varasemalt on Avtovaz tootnud näiteks Lada Grantasid ilma turvapatjade ja ABS-piduriteta.

Juunis langes uute sõiduautode müük Venemaal eelmise aasta juuniga võrreldes 82%. Põhjusteks on toodud lääne autode ekspordi peatamise ja komponentide puuduse mõju tootmisele.

Prantsuse ettevõttele Renault kuulus enamusosalus Avtovazi emaettevõttes, kuni ettevõte otsustas oma osaluse venelastele müüa. Renault'l olid ka oma tehased Venemaal. Ettevõte on investeerinud sadu miljoneid tootmisrajatistesse. Renault' jaoks moodustas Venemaa äritegevus umbes 10% ettevõtte kasumist ning oli Euroopa järel teine tähtsaim turg.