Frankfurdi lennujaama juht Stefan Schulte süüdistas reedel lennujaamades valitsevas kaoses musta värvi kohvreid ning soovitas reisijatel võimaluse korral reisida pagasiga, mida on lihtne tuvastada. Musta värvi kohvrid on nii levinud, et neid on „raske üksteisest eristada“, sõnas ta.

Lennujaama pressiesindaja Thomas Kirner lisas meediale: „Paljud inimesed reisivad musta värvi kohvritega, mistõttu on nende tuvastamine väga aeganõudev.“

Frankfurdi lennujaam koondas pandeemia ajal 4000 töökohta ja on nüüd hädas lennureisijate teenindamisega. Siiani on õnnestunud palgata vaid 1000 uut maapealse teeninduse töötajat, teatas Reuters juuli alguses.

Schulte ütles juuli alguses Reutersi vahendusel, et personalipuuduse tõttu on Frankfurdi lennujaama töö järgmise kahe kuni kolme kuu jooksul väga häiritud. Eelmisel nädalal oli Bildi andmetel lennujaamas edasi saatmist ootamas umbes 2000 kohvrit.

Kuna paljud riigid on koroonapiiranguid kas leevendanud või need üldse kaotanud, on inimesed sel suvel taas reisima asunud. Nõudlus on kasvanud pandeemiaeelsele tasemele, kuid lennundussektor koondas koroonaajal tuhandeid töötajaid. See kõik on viinud kaoseni, kus lennujaamades on pikad järjekorrad, lennud hilinevad mitmeid tunde ning paljudel reisijatel läheb kogu pagas kaduma.