Kõige enam on langenud hinnad saadaolevate Patek Philippe'i ja Rolexi mudelitel.

Trofeekellade, nagu Rolex Daytona või Patek Nautilus 5711A pakkumine on nüüd palju suurem, ütles käekellade kauplemisplatvorm Chrono24 Bloombergile.

„Hiljutine krüptoraha väärtuse langus on otseselt mõjutanud selliste luksuskellade nagu Rolex ja Patek Philippe hinnakujundust,“ ütles Saksamaal Karlsruhes asuv ettevõte, mille veebisaidil on müügil üle poole miljoni käekella.

Kõige nõutumate mudelite hinnalangus on märk sellest, et kasutatud luksuskellade turg on hakanud oma tempot kaotama. Krüptovaluutade kasv oli loonud uue klassi luksuskauplejaid, mis tõi kaasa enneolematu hinnatõusu.

Chrono24 tegevjuht Tim Stracke ütles Bloombergile, et kauplemismahud platvormil, mis ühendab edasimüüjaid või eramüüjaid ja ostjaid, on aasta esimesel poolel kasvanud üle 50%.

Patek Philippe Nautilus 5711A, mida jaemüügis müüakse umbes 35 000 dollari eest, kerkis Chrono24 andmetel esimeses kvartalis 240 000 dollarini. Nüüd maksab sinise numbrialusega terasest spordikell umbes 190 000 dollarit.

Chrono24 on näinud hinnatõusu ka selliste kellade puhul nagu Girard-Perregaux Laureato ning paljude Cartier'i ja Breitlingi mudelite puhul. Nende sõnul on nõudlus tõusnud ka peaaegu kõigi Omega Speedmaster'i kollektsiooni mudelite järele.