„Juba kümnendat kvartalit järjest opereerib Inbank üsna ebaselges keskkonnas. Samas kasvavad meie ärimahud ikka rekordiliselt. Teises kvartalis müüsime krediiditooteid 129,6 miljoni euro eest ning teenisime 2,6 miljonit eurot puhaskasumit. Esimese poolaasta kasumiks kujunes nii 5,6 miljonit eurot,“ kommenteeris Inbanki juhatuse esimees Priit Põldoja.

„Kui viimase kahe aasta jooksul on Inbanki kasvu vedanud Poola turg, siis eelmises kvartalis oli panga kasvumootoriks taas Baltikum. Selle muutuse peamine põhjus on Poola turu 7%-ni tõusnud intressimäärad. Kõrgemad intressid ja kaasnev elukalliduse kasv on selgelt vähendanud Poolas kasvumahte. Küll aga on tore näha, et Inbanki hajutatud ärimudel töötab hästi ja Poola kasvu kahanemise kattis rekordmüük Baltikumis.

Keerulises keskkonnas navigeerimine on olnud osa Inbanki kasvuloost. Meie edu peamiseks aluseks on olnud tootearendus, investeeringud tehnoloogiasse ja kasv uutele turgudele. Paljud neist investeeringutest on osutunud viljakaks. Nii ka seekord. 1. juulil sai lõplikult teoks Inbanki 29,8% osaluse müük Maksekeskuses. Selle tulemusena teenib Inbank kolmandas kvartalis erakorralise kasumina 11,5 miljonit eurot. Maksekeskuse müügist saadud kapital annab Inbankile hea puhvri keerulisema keskkonnaga toimetulekuks.

Samuti saime juuni alguses Tšehhi Keskpangalt heakskiidu osutada Tšehhis finantsteenuseid. Juba juulis alustasime seal järelmaksu pakkumist läbi esimese partneri, mis paneb aluse Inbanki kasvule veel ühel Euroopa turul.“

Inbanki laenuportfell kasvas 2021. aasta teise kvartaliga võrreldes 37% ja ulatus 674 miljoni euroni. Hoiuseportfell kasvas 36% ja ulatus teise kvartali seisuga 709 miljoni euroni. Teise kvartali müügimaht oli kokku 129 miljonit eurot, mis on aastatagusega võrreldes 4% enam. Toodete lõikes kahanes järelmaksu tooteliin eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes 15% ja oli 76 miljonit eurot moodustades 58% kogumüügist.

Väikelaenu müügimaht suurenes 56% ja oli 23 miljonit eurot, autosid finantseeriti 31 miljoni euro eest, mis on 44% rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. 1. juulil viidi lõpule Inbanki 29,8% osaluse müük Maksekeskuses, mille tulemusena teenib Inbank kolmandas kvartalis 11,5 miljonit eurot erakorralist kasumit. 2022. aasta teise kvartali lõpus oli Inbankil 823 000 aktiivset kliendilepingut ja enam kui 5100 aktiivset partnerit.