Esimese poolaasta brutokasum oli 3,18 miljonit eurot, samas puhaskasum oli 26 000 eurot. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, on kontserni brutokasumlikkus paranenud, moodustades esimesel poolaastal 2,1% ning II kvartalis 2,5%. Eelmise aasta esimese poolaasta kahjum küündis 2,4 miljoni euroni.

„Kui hoonete segmendi kasumlikkust on vaatamata sisendhindade kasvule ja materjalide tarneprobleemidele suudetud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga parandada, siis rajatiste osas on kasumlikkuse parandamine ülimalt keeruline. Peamine tellija, Transpordiamet, on tühistanud mitmed juba välja kuulutatud hanked ning on oluliselt vähendatud käesoleva aasta investeeringute mahtu. See mõjutab oluliselt kõrgete püsikuludega segmendi tulemust,“ kommenteeris Nordecon oma tulemusi.

Ka üldhalduskulud suurenesid esimesel poolaastal umbes 10% ja küündisid 3,18 miljoni euroni. „kulude kasv tuleneb ostetud teenuste ja kaupade üldisest kallinemisest. 12 kuu libisev üldhalduskulude osakaal müügitulust on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenenud, moodustades 2,0%,“ märgiti börsiteates. Kontserni finantskulusid mõjutas oluliselt Ukrainas asuvale sidusettevõttele V.I. Center TOV antud laenu allahindlus summas 825 000 eurot.

Nordecon teatas, et kontserni välisturgude osakaalu on nad vähendanud. 2022. aasta esimesel poolaastal moodustas väljaspool Eestit teenitud müügitulu ligikaudu 3% kogu müügitulust. Tingituna Venemaa sõjalisest sissetungist Ukrainasse, on kontserni tütarettevõtte Eurocon Ukraine TOV tegevus olulises osas ajutiselt peatatud.“ Ukraina müügitulu moodustas aruandeperioodil 578 000 eurot. Müügitulu puudus Rootsis, kuna esimesel poolaastal ei olnud töös ühtegi ehituslepingut. Kontsern tegutseb projektipõhiselt ka Lätis, kus aruandeperioodil ehitati tuuleparki.

2022. aasta poolaasta müügitulu oli 149 256 eurot. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, mil vastav näitaja oli 117 966 eurot, suurenes müügitulu ligikaudu 27%. Müügitulu suurenemine tulenes ettevõtte sõnul hoonete segmendi müügitulu kasvust, mis oli 40%. Rajatiste segmendi müügitulu on eelmise aasta võrreldava perioodiga vähenenud 21%.

Nordeconi aktsia kaupleb hetkel 0,79 euro juures. Aasta algusest on aktsia langenud 35,38%.