Mobiilne jalajälje vähendaja

Süsiniku jalajälg on meie kõigi – üksikisikute, asutuste, teenuste, toodete – põhjustatud kasvuhoonegaaside koguheide. Seda väljendatakse süsinikdioksiidi ekvivalendina (CO2e).

„Keskkonna eest hoolitsemine muutub üha olulisemaks kõigi Balti riikide elanike jaoks. Seni puudusid head ja lihtsad juhised jätkusuutliku eluviisi järgimiseks ehk polnud reaalset tööriista, mis annaks inimesele nõu, kuidas oma igapäevaseid harjumusi keskkonnasõbralikumaks muuta,“ kommenteeris SEB Panga juhatuse liige ja jaepanganduse valdkonna juht Ainar Leppänen.

SEB lõi spetsiaalse rakenduse MyFootprint või MinuJalajälg, mis on tasuta tööriist kõigile, mitte ainult SEB klientidele. Soovime toetada kõiki tarbijaid nende jätkusuutlikkuse teekonnal. Mitte selleks, et rääkida, mida nad ei tohi teha, vaid selleks, et anda neile tööriist, mille abil nad saavad mõõta oma süsiniku jalajälge, saada nõuandeid ning erinevaid näpunäiteid ja osaleda väljakutsetel, et elada säästlikumalt.

Mis on rakenduse MyFootprint eesmärk?

See võimaldab sul minna üle jätkusuutlikumale eluviisile. Rakendus mõõdab elustiilist ja tarbimisharjumustest lähtuvat isiklikku süsiniku jalajälge viies kategoorias: toitumisharjumused, eluase, liikumine kodust tööle ja tagasi, pikamaareisid ning ostud. Tööriist annab ka näpunäiteid ja nippe selleks, kuidas jalajälge vähendada, ning võimaluse osaleda koos sõprade ja perega mängulistes väljakutsetes, et saavutada koos jätkusuutlikum eluviis.

SEB uus tööriist sündis koostöös Rootsi finantstehnoloogia ettevõttega Deedster, mis arendab tööriistu ja tehnilisi lahendusi eesmärgiga kiirendada igapäevaseid tegevusi jätkusuutliku eluviisi suunas liikumiseks, tuginedes värskematele kliimaandmetele.

Mida saan äpiga teha?

  • Arvutada oma süsiniku jalajälje.

  • Panna proovile oma teadmised, osaledes erinevates väljakutsetes (näiteks puhkuse, kodu, aia ja prügisorteerimise kohta).

  • Saada personaalseid nõuandeid, kuidas oma igapäevavalikuid jätkusuutlikumaks muuta.


MinuJalajälg mobiilirakenduse kohta leiab lisainfot SEB kodulehelt.

SEB uuring toimus oktoobri lõpust kuni novembri lõpuni 2021. aastal. Kokku vastas Balti riikides 3000 inimest vanuses 18–74 eluaastat, neist Eestis 1000.


Jaga
Kommentaarid