Eesti Energia juhatuse liige Agnes Roos ütles, et edu võti on eristumine pakkumisega, mis kõnetab kohalikku elanikku. „Pakume klientidele Leedus toodetud taastuvenergiat, mis on pärit Enefit Greeni tuuleparkidest ja teistelt kohalikelt taastuvenergia tootjatelt. Leedus toodetud elektril on inimestele oluline väärtus ja pikemaks ajaks fikseeritud leping annab südamerahu ka eesseisvaks talveks. Lisaks hinnatakse tugevalt ka meie usaldusväärsust elektrimüüjana,“ leiab Roos.

Sõlmitud lepingutest 66% on pikaajalise fikseeritud hinnaga, 22% lühemaks ajaks fikseeritud hinnaga ning 12% börsihinnaga. 

„Suur huvi taastuvenergia elektrilepingute vastu tähendab, et klientide seas on toimunud põhimõtteline muudatus: on mõistetud pikaajalise stabiilsuse ning jätkusuutlikkuse väärtust, mis suurendab konkurentsivõimet ja vähendab keskkonnajälge. Oma otsusega panustab iga Enefit Leedu klient uute tuuleparkide loomisse nii Leedus, Lätis kui ka Eestis,“ lisas Roos. 

Pikaajalised elektrimüügi lepingud on populaarsed ka ettevõtete hulgas. Enefit alustas Leedu äriklientide hulgas pikaajaliste tuuleenergia ostu-müügilepingutega ligi kaks aastat tagasi. Tänaseks on Leedus suurtarbijatega sõlmitud ligi 250 pikaajalist lepingut kogumahus 5,8 teravatt-tundi.

Eesti Energia on Läänemere regioonis kasvav energiamüüja. Elektri jaemüük suurenes teises kvartalis kõikidel koduturgudel kokku viiendiku võrra tasemele 2,3 teravatt-tundi. Üle poole elektrist (58%) müüdi väljaspool Eestit ehk Soomes, Lätis, Leedus ja Poolas. Eesti Energia tegutseb Enefiti brändi all Leedu äriklienditurul alates 2007. aastast ning eraklienditurul 2020. aastast. Lisaks energia- ja gaasimüügile pakub ettevõte klientidele ka erinevaid energialahendusi, näiteks päikeseenergia ja küttelahendusi ning elektriautode laadijaid.

Enefit Greenil on Leedus viis tuuleparki koguvõimsusega 139 megavatti. Lisaks on ehituses veel kaks tuuleparki Akmene (75 megavatti) ja Šilale (43 megavatti) – kokku 118 megavatti uut tootmisvõimsust. Šilale II tuulepark hakkab roheelektrit tootma juba enne aasta lõppu, Akmene tuulepark järgmisel aastal. Akmene ja Šilale II tuulepargid toodavad aastas ligi 420 gigavatt-tundi elektrit, mis katab enam kui 120 000 kodumajapidamise aastase elektritarbimise. Enefit Green neljakordistab lähiaastatel tuule- ja päikeseenergia tootmisvõimsust ning valmistab selleks ette järgmisi investeerimisotsuseid, sh Leedus.