Noobi sõnul on Vihandi näol tegemist A. Le Coqile parima võimaliku uue juhiga, kelle kätte usaldada Eesti suurim ja edukaim joogitööstus. Lisaks väga suurele tippjuhtimiskogemusele on tal ka laiapõhjalised teadmised nii toiduainetööstussektorist kui ka jaekaubandusest. „Ta on üles ehitanud tunnustatud kaubamärgi Farmi ja vedanud eest peaaegu terve kümnendi Eesti suurimat jaekaubanduskontserni Coop, muutes selle maine-, innovatsiooni- ja turuliidriks ning laiendades ettevõtte tegevust ka pangandussektorisse. Viimastel aastatel on ta juhtinud ülemaailmselt tegutseva tehnoloogiaettevõtte Eurora kasvu, viies selle läbi aegade üheks edukamaks Eesti iduettevõtteks,“ kirjeldas Noop.

A. Le Coqi nõukogu esimehe Lasse Aho sõnul kestsid juhiotsingud väga kaua ja olid põhjalikud. „Kahtlemata on Vihandi CV sellisele vastutusrikkale positsioonile astumiseks laitmatu, kuid otsisime eelkõige inimest, kes oleks sõna otseses mõttes hea juht – viiks edasi ettevõtet, aga ka arendaks ja hoiaks inimesi. Jaanuses on kõik need omadused olemas, mida kinnitab ka 2019. aastal pälvitud Eesti parima juhi tiitel,“ ütles Aho.

Peagi uuel positsioonil alustava Jaanus Vihandi sõnul on Tarmo Noop teinud A. Le Coqist ikoonilise ettevõtte ning pärandab talle väga heas korras, eduka ja konkurentsivõimelise organisatsiooni. „Hindan Tarmot ja tema tehtut väga. Vähe on ettevõtteid, mis suudavad aastakümneid järjepidevalt püsida konkurentsivõime edetabelis ning olla mainekamate ettevõtete tipus. Hoian ja väärtustan tehtut, aga kindlasti leian võimalusi koos meeskonnaga arendada A. Le Coqi edasi ning viia ellu uusi ideid,“ ütles Vihand. Omanikelt ja aktsionäridelt soovib ta, et teda usaldataks ja antaks piisavalt vabadust ettevõtet edasi viia. „Ees on väljakutsuvad ajad, kui toormehinnad kallinevad, napib pakendeid ja energiaallikaid. Peame kohanema, leidma lahendusi ja olema loovad, sest keerulistes oludes suudavad kõige rohkem võita nutikamad,“ sõnas Vihand.

Vihandile tuli ettepanek asuda A. Le Coqi etteotsa esiti ootamatult, kuid pani mõtlema. „Uut väljakutset ma tegelikult ei otsinud ja seepärast võtsin aega rahulikult asjad läbi mõelda. Kohtusin korduvalt nii A. Le Coqi tegevjuhi kui ka nõukogu ja omanikega. Proovisin peale ettevõtte kui terviku õppida tundma selle töötajate omavahelisi suhteid ja juhtimisstiili. Positiivse otsuse langetamise juures oli mitu head aspekti, mis lõpuks oluliseks osutusid. Olen Tartumaalt pärit, toiduainetööstuse mured ja rõõmud on mulle tuttavad, ettevõtte tooted meeldivad ning tunnen jaekaubandusturgu hästi,“ lisas Vihand.

Nõukogu esimees Lasse Aho rõhutas, et Tarmo Noop on visiooni ja tohutu töövõimega mees, kes on olnud eeskujuks kogu Olvi Grupile. „On olnud imetlusväärne teekond töötada temaga kõrvuti need 25 aastat ning vaadata, kuidas ta on Tartu Õlletehasest vorminud väärika, pika ajaloo ja traditsioonidega ettevõtte A. Le Coq, mille tooteid armastatakse kõikjal maailmas. Lisaks on olnud ta töötajatele tugev liider, kes on viinud ettevõtet pidevalt edasi ka keerulistel aegadel. Kahtlemata on meie jaoks tegemist veidi kurva, kuid samas edasiviiva momendiga, aga meil on usku Jaanus Vihandisse, et ta täidab Noobi suured kingad üsna pea,“ lisas Aho.