Martin Läntsi sõnul on hoiuste mahu kasvu vedanud viimastel aastatel toimunud Bigbanki ärimahtude ehk väljastatud laenude kiire kasv ja panga bilansimahu suurenemine. „Eelmisel aastal ületasime miljardi piiri bilansimahu osas, tänavu laenudes ja nüüd ka hoiustes,“ kommenteeris Länts panga kiiret kasvu. Bigbank kaasab praegu hoiuseid kaheksas riigis: Eestis, Lätis, Soomes, Rootsis, Austrias, Saksamaal, Hollandis ja Bulgaarias.

„Nullintressiga arveldusarve asemel on praegu mõistlik valik oma säästud tähtajalisele hoiusele panna, et see raha ka intressitulu teeniks,“ rääkis Länts. Märtsis otsustas Bigbank Eestis tõsta tähtajalise pangahoiuse intressid turu kõrgeimale tasemele. Aastase hoiuse eest maksab Bigbank nüüd 2%, maksimaalse perioodiga hoiuse puhul on intress juba 3%. „Tähtajalise hoiuse intress tuleb panna konteksti. Pöördelistel aegadel ja keerulistes turutingimustes on riikliku tagatisfondi poolt kuni 100 000 euro suurustele hoiustele pakutav sajaprotsendiline garantii oluline argument. See garantii on üks põhimõtteline erinevus päris panga ja säästusid paigutama meelitavate hoiu-laenuühistute vahel,“ ütles Länts.

Tagatisfond kaitseb pangas hoiustajaid

Riikliku regulatsiooni kohaselt on tagamata ja tagatud hoiused ning paika on pandud ka selge mehhanism ja määrad, kuidas hoiuste tagamine toimub. Enne oma säästude paigutamist peaks iga inimene sellega tutvuma – näiteks tagatisfondi kodulehel www.tf.ee/hoiuste-kaitse. Põhireegel on lihtne: igal hoiustajal on igas pangas kaitstud kuni 100 000 euro väärtuses hoiuseid, kusjuures see summa võib sisaldada ka seni teenitud ja veel välja maksmata intresse.

Kuna Läntsi sõnul tunneb Bigbank pikemas perspektiivis huvi ka igapäevapanganduse turule sisenemise vastu, siis on kohaliku hoiuseportfelli kasvatamine üks strateegilisi samme klientide arvu kasvatamise suunas. „Täna väiksemate pankade poolt tähtajalise hoiuse eest pakutav 1–2% vahemikus intress on oma säästude riskivaba hoiustamise eest siiski kuni paar protsenti rohkem kui mitte midagi. Kui kodupangal ei ole sulle sellist pakkumist, siis küsi meilt,“ tegi Länts üleskutse Eesti pangaklientidele, et eluasemelaenude turul juba olemasolev reaalne konkurents jõuaks ka hoiuste turule.

Ära anna oma raha pangale tasuta kasutada!

Eesti Panga statistika kohaselt pole Eesti elanikel olnud mitte kunagi varem nii palju sääste kui praegu, ent samas hoitakse seda raha üha rohkem sisuliselt nullintressi pakkuval tavalisel pangakontol. Kodumajapidamiste hoiuste maht kasvas näiteks aprilli seisuga Eestis aastaga üle 15% ja jõudis juba 12,8 miljardi euroni. Tähtajaliste hoiuste keskmine intressimäär Eesti pankades oli kõigest 0,67%. Kusjuures mitmes suurpangas saab klient nii jooksval arvel kui ka tähtajalisel hoiusel oleva raha eest intressi 0% ehk tema raha on pankade käsutuses tasuta ja selle abil teenitud kasumit kliendiga ehk raha omanikuga ei jagata.

Bigbanki pakutav intress 2% aastasele tähtajalisele pangahoiusele on kindlalt üks paremaid pakkumisi turul. Täpsema info leiab võrdlustabelist www.bigbank.ee/hoiused. Hoiustades näiteks 25 000 eurot 12 kuuks aastase intressimääraga 2%, teenite 12 kuu möödudes 500 eurot. Oma raha hoiustamistähtaja saate valida 1 kuust kuni 10 aastani ning ise määrata, kas intressid kantakse üle igas kuus, kord aastas või lepingu lõppemisel.

Tähelepanu! Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist tutvuge hoolikalt teenuse tingimustega kodulehel www.bigbank.ee ja vajadusel konsulteerige asjatundjaga.

Jaga
Kommentaarid