Ärikrediitkaart on lihtsaim käibevahendite puhver, mida võib võrrelda Šveitsi taskunoaga: kumbki ei lahenda kõige keerukamaid takistusi, aga mõlemat saab kasutada tulemuslikult ja suurema vaevata paljudes olukordades.

Millistel juhtudel võiks ettevõtte esimene abivahend olla just krediitkaart?

Krediitkaart pole mõeldud suurte investeerimisprojektide elluviimiseks, vaid võimaldab pigem kiirelt ja muretsemata lahendust ootamatutele kuludele. Oluline on vaid, et see oleks õigel ajal käepärast. Ettevõtjale on krediitkaart mitmel moel kasulik.

1. Leevendab käibevahendite nappust. Krediitkaardiga maksmisel on kuni 30-päevane intressivaba periood. See tähendab, et kuu aja jooksul on võimalik kasutatud limiit tagastada intressi tasumata. Vajaduse korral saab teha ka ülekandeid otse krediitkaardi kontolt, aga siis algab intressiarvestus kohe. Nii et kui mõned arved on alles laekumas, siis ei takista see vajalike kulutuste tegemist. Lisaks saab pakkuda äripartneritele soodsamaid koostöötingimusi, sest ei pea nii palju muretsema rahavoogude seisakute pärast, mis võivad tekkida maksetega viivitamisest või realiseerimisaja pikenemisest.

2. On paindlik maksevahend. Krediitkaarti on lihtne kasutada ja sellega on turvaline teha nii kodumaiseid kui ka rahvusvahelisi tehinguid. Ühist krediidilimiiti saab kasutada mitu inimest. Lisaks on sellega võimalik teha viipemakseid, osta internetist kaupu ja teenuseid ning kasutada mobiilseid viipemakseid Apple Pay, Androidi, Google Pay ja nutikellaga. Ka krediitkaardi kasutamise tasu on soodne: erinevalt teistest laenuliikidest, kus lisanduvad mitmesugused kulud, on sellel vaid 3-eurone kuutasu. Intressikulu saab aga targa kasutamisega hoida madalal tasemel, sest kasutatud limiiti on võimalik igal ajal tagasi maksta.

3. Annab ärireisidel palju lisavõimalusi. Ärireisil oleks hea valik kuldkrediitkaart, mille juurde kuulub tasuta ulatuslik reisikindlustuspakett, mis kehtib kogu maailmas nii kaardi kasutajale kui ka temaga koos reisivale kolmele kolleegile. Kindlustatud on paljud soovimatute reisimuudatuste tõttu tekkida võivad kulud, näiteks lendude tühistamine, hilinemised ja muud reisitõrked. Meditsiiniabi kindlustuse summa on 750 000 eurot. Lennujaamades on võimalik külastada äriklassi lounge’e ja tasuta kasutada Boingo Wi-Fi kvaliteetset internetiühendust rohkem kui miljonis kohas üle maailma. Kuldkrediitkaardiga maksmisel on kuni 40-päevane intressivaba periood ja sellega kaasnevad partnerpakkumised.

4. Toetab ootamatutes olukordades. Kaart kehtib 3 aastat ja seega on rahaline puhver alati käepärast. Swedbankis ongi krediitkaart klientide kõige populaarsem valik kuni 5000-euroste rahastamisvõimaluste seas. Näiteks esimesel poolaastal tegid Swedbanki ärikliendid krediitkaartidega ligi 200 000 tehingut ja nende hulk üha suureneb. Tehingute käive on kasvanud 34% võrreldes eelmise aastaga ja keskmiselt makstakse ettevõtte krediitkaartidega umbes 4,5 miljoni euro eest kuus. Kõige populaarsemad kohad, kus ettevõtjad krediitkaarte kasutavad, on ülekaalukalt reklaamiteenuste ostmine, aga ka arvutite ja elektroonika soetamine.

Mugav ja soodne pakkumine Swedbanki klientidele

Swedbankist on kiire ja lihtne ärikrediitkaarti taotleda. Taotluse saab igal ajal mugavalt teha internetipangas. Kui ettevõtte makseajalugu on korras, aruanded esitatud ja maksud makstud, saab kaardi kätte nädal pärast taotluse esitamist. Kaart saadetakse ettevõtte aadressile posti teel.

Isegi kui kaarti ei pruugi lähitulevikus tarvis minna, on seda mõistlik praegu taotleda, sest oktoobri lõpuni kehtib ärikrediitkaartide eripakkumine, millega kaardi avamine on tasuta ja kolm esimest kuud kuutasuta.

Finantsteenuseid pakub Swedbank AS. Tutvu tingimustega ja pea nõu.

Jaga
Kommentaarid