Kuidas peres majapidamiskuludelt raha kokku hoida?

Kommunaalteenuste ja meelelahutuse igakuiseid makseid saab vähendada järgmiselt:

  1. Kontrollige torustiku seisukorda. Ligikaudu 870 liitrit vett aastas võib lekkivast segistist või WC-potist „välja pääseda“.

  2. Paigaldage hoovakraanid. Kui reguleerite soovitud temperatuuri, keerates klappe külma ja kuuma veega, läheb kuni 25% veest raisku. Kaasaegsed kangsegistid lahendavad selle probleemi. Tehnoloogiliselt kõige arenenum ja ökonoomsem variant on liikumisanduriga kraan. Kui viite oma käed selle juurde, voolab seadistatud temperatuuriga vesi. Nii ei põleta väikesed lapsed end kuuma vee kraani avades.

  3. Asendage tavalised lambipirnid säästupirnidega – LED- või luminofoorlampidega, mis tarbivad 5–10 korda vähem energiat.

    Veenduge, et tuli asjatult ei põleks. Samuti tasub osta kaasaegseid kodumasinaid. Mudelid, mis tarbivad minimaalselt energiat, on klassifitseeritud kategooriasse A+++.

  4. Loobuge teenustest, mida te ei kasuta. Näiteks audioraamatute tellimisest, mille kuulamiseks pole aega, või mitmesajast tasulisest telekanalist. Lapsed saavad kogemata liituda tasuliste teenustega, näiteks teleri menüü kaudu, ja nende eest saadetakse arveid iga kuu. Selliste olukordade vältimiseks peate keelama oma konto kaudu tellimuste ostmise.

  5. Leidke odav või tasuta hobi. Enamikul tasulisest meelelahutusest on alternatiivid, mis võimaldavad raha säästa. Asendage spordikeskuse jooksulint pargijooksuga, raamatute ostmise asemel laenutage neid raamatukogust või sõpradelt.

Kui aga soovite Omalaina.fi laenu võtta, et suurem ost teha või kinnisvara omandada, siis parim valik selleks on võtta laen kontrollitud ja usaldusväärsest pangast.

Kuidas säästa raha: igakuiste kulude planeerimine ja arvestus

Raamatu „All Your Wealth: The Ultimate Money Plan for Life“ autorid Amelia ja Elizabeth Warren soovitavad jagada oma eelarve kolmeks osaks:

  • põhikulud (näiteks kommunaalmaksed, maksud, toidukaubad) – 50%;

  • kulud, milleta saate hakkama (meelelahutus, kiirtoit jne) – 30%;

  • võlgade tasumine ja reservi moodustamine, millest piisab 3–6 kuuks – 20%.

Samas võivad lisakulutused ilmuda isegi vajalike kulude veergu. Seega, kui jõuate järeldusele, et teil on vaja raha säästa, planeerige, kui palju olete nõus kulutama igale kaubagrupile – toidukaubad, kodukeemia, kingitused jne. Vajadusel saab eelarvet alati korrigeerida.

Võib-olla peate raha säästmise õppimiseks loobuma mõnest mitte väga vajalikust, kuid meeldivast asjast. Et motivatsiooni mitte kaotada, seadke endale eesmärgid: koguda puhkuseraha, teha korteris remonti, maksta võlad jne.

Kuidas õppida toidu pealt raha säästma?

Toidu kokkuhoid ei tohiks mõjutada toidu kvaliteeti. Need näpunäited aitavad teid:

  1. Koostage nädala menüü. Nii saate täpselt teada, milliseid tooteid vajate, ega osta midagi juurde.

  2. Valmistage omatehtud toitu. Võib tunduda, et ärilõuna ja kohviku cappuccino vaesemaks ei tee. Kui aga ise süüa ja jooke valmistada, võib aastaga säästa päris suure summa.

  3. Ärge ostke toodet lihtsalt sellepärast, et see on müügil. Parem on koostada toodete nimekiri ja seejärel mõelda, kust on kasulikum neid osta.

  4. Ärge üle makske. Kaubamärgiga tooted on kallimad. Raha säästmiseks vaadake odavamaid analooge. Paljude toodete maitse on olenemata kaubamärgist peaaegu identne.

Kokkuvõte

Kulutusi analüüsides selgub sageli, et raha läheb pisiasjadele, milleta saab hakkama. Takso, autopesu, toidu kohaletoomine, popkorn ja jook kinos – need nähtamatud kulutused võivad kokku moodustada märkimisväärse summa. Samuti peaksite pöörama tähelepanu halbadele harjumustele: alkohol, suitsetamine, kiirtoidu ja maiustuste liigne tarvitamine. Nendest keeldudest säästate mitte ainult raha, vaid panustate ka oma tervisesse.

Tähelepanu, tegemist on finantsteenusega, mida pakub LVS Brokers Oy. Enne laenu taotlemist tutvuge tingimustega ja konsulteerige spetsialistiga!

Jaga
Kommentaarid