Tallinna börsiindeks tõusis 0,08%, Riia 0,71%, Vilnius 0,51%.

Tallinna börsi kolmapäevane kauplemiskäive 0,77 miljonit eurot, millest 0,27 miljonit tuli Enefit Greeni aktsiatega kauplemisest ning 0,13 miljonit eurot LHV Groupi aktsiatega kauplemisest.

Kinnisvarafond Baltic Horizon Fund teatas, et kuna 30. septembrist alates ei saa fondiosakud sealsel börsil enam kaubelda, siis nüüd plaanib NHF pakkuda sealsetele investoritele hoidmistunnistusi. Iga üks osak annaks Rootsi investorile õiguse konverteerida see ümber üheks hoidmistunnistuseks. Hoidmistunnistused emiteeritaks Rootsi kroonides ning need loodaks Rootsi õiguse alusel ja nende suhtes kohaldataks Rootsi seadusi. Hoidmistunnistused kavatsetakse noteerida Nasdaq Stockholmi börsil ja uusi osakuid pakkumise käigus ei emiteeritaks.

Kui investor jääb tegevusetuks ega ei anna enne 4. novembrit sisse korraldust kas osakute konverteerimiseks hoidmistunnistusteks või ülekandmiseks Eesti Nasdaq CSD-sse, siis need müüakse ja raha makstakse Rootsi investori kontole.

Baltic Horizon Fundi fondiosak langes täna 1,2% ning maksab 0,82 eurot. Sellega langes osak veelgi madalamale osaku puhasväärtuseks, milleks oli juuli lõpu seisuga 1,113 eurot osaku kohta.

Euroopa börsid erisuundades

Euroopa suuremad börsid on täna liikunud ilma kindla suunata. Kui Stoxx 600 aktsiaindeks on tõusnud 0,15%, siis Inglismaa FTSE 100 on langenud 0,38%.

USA peamised indeksid alustasid kauplemis samuti pigem summutatult. S&P 500 on kerkinud 0,07, Nasdaqi koondindeks 0,23%, kuid Dow Jones püsib nullpiiri lähedal.