Tallinna börsiindeks langes täna -0,11%, Vilnius -0,13% ja Riia börsiindeks tõusis 0,05%.

Siinse börsi kauplemiskäibeks osutus 1,08 miljonit, millest suurema tüki võtsid LHV Group ja Enefit Green.

LHV Group teatas täna, et tütarettevõtte LHV Kindlustus juhatuse esimees Jaanus Seppa lahkub septembri lõpus ametist. Juhatuse esimehe kohusetäitjaks määrati juhatuse liige Tarmo Kolli. Uue juhatuse liikme otsinguid on ettevõtte sõnul alustatud.

Euroopa liigub tõusujoones

Euroopa börsid on täna liikunud tõusvas joones. Üleeuroopaline Stoxx 600 aktsiaindeks on kerkinud 1,26% ning Saksamaa DAX 2,23%.

USAs oodati pikisilmi augustikuu tööturunumbreid. Majanduses lisandus kuu jooksul 315 000 töökohta, mis jäi napilt alla Dow Jonesi hinnangu 318 000. Töötuse määr tõusis 3,7%ni, mis on 0,2% kõrgem kui oodatud, peamiselt tööjõus osalemise määra tõusu tõttu. Töötuse laiem näitaja, mis hõlmab ka töövõimetuid töötajaid ja majanduslikel põhjustel osalise tööajaga töötajaid, tõusis 6,7%-lt 7%-le.

Palgad jätkasid tõusu, kuigi veidi vähem kui oodati. Keskmine tunnipalk suurenes kuuga 0,3% ja aastatagusega võrreldes 5,2%, mis mõlemad jäid 0,1 protsendipunkti võrra prognoosidele alla.

„See on ainulaadne periood, kus meil on endiselt suhteliselt pingeline tööturg, kus on endiselt töökohtade kasv, kuid ettevõtted on hakanud teatama värbamise külmutamisest ning mõned ettevõtted on teatanud koondamistest,“ ütles Liz Ann Sonders, Charles Schwabi juhtiv investeerimisstrateeg. „See võib väga tõenäoliselt olla majanduslangus, kus tööturul ei näe tüüpilist veresauna, mida te näete enamiku majanduslanguste puhul.“

USA peamised aktsiaindeksid on peale töötururaportit avanenud ligi pooleprotsendise tõusuga.