Itella Estonia pakub erinevaid logistikalahendusi, pakiveoteenuseid, aga ka näiteks IT-arendust oma emafirmale Posti grupile Soomes

Itellat teatakse sageli peamiselt Smartposti siniste ja valgete pakiautomaatide ning mugavate pakisaatmisvõimaluste kaudu. See on täiesti õige teadmine, kuid tegelikult on Itella töömaa märksa laiem – näiteks sõidab iga päev Eesti teedel 160 Itella autot, mis pakuvad maanteetransporti. Itella ladudes liigub palju erinevaid kaupu ja materjale. Itella on heaks logistika täislahenduse partneriks paljudele ettevõtetele, kellest suuremate hulgas on näiteks Kaubamaja, Telia või ABB.

Lisaks kuulub Itella Estonia alla Posti teenuskeskus, mis toetab finants-, hanke-, müügi- ja klienditoe protsesse.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et Itella Estonia pakub oma klientidele just konkreetse ettevõtte vajadustest lähtuvat logistikalahendust, kombineerides maantee-, mere- ja lennutransporti, laologistika võimalusi, kulleriteenuseid, Smartposti pakiautomaatide võrgustikku ning erinevaid lisateenuseid.

Head võimalused töiseks arenguks

Itella Estonia kollektiivi iseloomustab rikastav mitmekesisus. Töötajaid on eri rahvustest ja vanusegruppidest, väärtustatakse nii staažiga saavutatud kogemusi kui ka uute tulijate värsket pilguheitu. Mehi ja naisi töötab ettevõttes umbes võrdselt, hinnatud on erinevad elukogemused ja kultuurikontekstid, samuti erinevad harjumused ja vajadused.

Itella Estonia on suurepärane töökoht kõigile neile, kes soovivad läbi elu õppida ja ametiredelil edasi liikuda – olgu siis vertikaalselt või horisontaalselt.

Itellas saab teha võimsaid karjääritõuse, näiteks alustada lao- või kulleritööst ning tõusta valdkonna juhiks. Ent saab ka end oma töös üha paremaks arendada ja ühe ametivaldkonna piires spetsialistina uusi väljakutseid võtta. Kuna Itella on rahvusvaheline ettevõte, on võimalik saada praktika- ja töökogemusi ka erinevates riikides.

Hea partner valdkonnakoolitustel

Töötajate areng on Itella Estonia personalitöö üks olulisi märksõnu ja seda väga erinevatel tasanditel. Nii on Itella Estonia heaks partneriks erinevatele kutse- ja kõrgkoolidele, kus õpetatakse logistikaga seotud erialasid. Eelmisel aastal alustas ettevõte stipendiumi pakkumisega Tallinna Tehnikakõrgkooli logistikavaldkonna tudengitele, sel aastal seda jätkatakse. Kaalumisel on stipendiumiprogrammi laiendamine ka teistesse koolidesse ning miks mitte ka teistele erialadele.

Valdkonnahariduse edendamise kõrval on hinnatud ka iga töötaja isiklik areng. Pandeemiaperioodil sai alguse veebikoolituste pakkumine ja loodi veebipõhine õppeprogramm mõnel tööga otseselt mitte seotud, kuid töötajaid hariva ning neile paremaid valikuid pakkuva teemaga. Sellised programmid on puudutanud näiteks rohepööret, pensionisambaid, vaimset tervist ja jätkusuutlikkust. Head ühiskoolitused jäid ettevõtte töökultuuri osaks ja jätkuvad ka praegu.

Liialdamata võib öelda, et millest iganes Itella Estonia tööelus ka juttu ei tuleks, jookseb sealt läbi ka elukestva õppimise teema.

Rohelised ja tervislikud eesmärgid

Kuna Itella Estonia eesmärkide hulka kuulub ka aastaks 2030 süsinikuneutraalseks saamine, on paljud töötajatele suunatud koolitused ja infoüritused seotud rohelise maailmavaate ja eluviisi tutvustamisega. Roheline suhtlus toimib mitmel suunal – ka töötajatel on võimalus kaasa mõelda ja ettepanekuid teha, kuidas töökorraldus keskkonnasäästlikumaks muuta. Värskelt lõppenud roheideede konkurss kestis kaks kuud ja tõi kaasa mitmeid huvitavaid ettepanekuid.

Muidugi toetab ettevõte ka töötajate füüsilist tervist, pakkudes selleks spordi- ja tervisetoetust. Lisaks korraldatakse Itellas suuremaid ja väiksemaid ühisüritusi, peetakse töötajaid meeles tähtpäevadel ja tähistatakse töövõite.

Selge organisatsioonikultuur

Itella avatud ja eriilmelist tööperet seob ettevõtte tugev ja selgelt määratletud organisatsioonikultuur.

Selle toimimise põhimõtted on tegelikult väga lihtsad ning mahuvad kolme ilusasse ja ausasse sõnasse: usaldusväärsus, lugupidamine ja edumeelsus.

Just need on omadused, mida oodatakse ja eeldatakse Itella Estoniasse tööle tulevatelt inimestelt ning millest lähtudes ehitatakse üles pikaajalised ja paljusid arenguvõimalusi pakkuvad töösuhted. Igakuisel kuu parima töötaja valimisel on üks olulisi kriteeriume ka sobivus ettevõtte organisatsioonikultuuri väärtustega.

Tutvu tööga Itellas lähemalt siin.

Jaga
Kommentaarid